Виж снимките

Как компютрите и роботите променят смисъла на това да бъдеш човек? Как индивидуалната депресия и безсилие може да се окаже симптом на скрита обществена криза? Защо историята отказа да се подчини на предсказанието за своя край, а политиката на идентичността превзе света? И какво се случва със справедливостта, когато рискът може да бъде прехвърлен безнаказано? Това са само част от въпросите, на които книгите на 2019 г. се опитваха да потърсят отговор. 

От визионерските "21 урока за 21 век" на Ювал Ноа Харари до апокалиптичната "Необитаема земя" на Дейвид Уолъс-Уелс, и от полемичния "Серотонин" на Мишел Уелбек до брекзит-сатирата "The Cockroach" на Иън Макюън, годината беше изобилна на заглавия, които заслужават дебат и препоръки. 

В галерията можете да разгледате кратка селекция с някои от най-интересните книги за политиката, историята, технологиите и за човешкото състояние във всички негови проявления - от намирането на любовта в разгара на тоталната война до търсенето на Бог в сложния дизайн на една снежинка. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети