Суперзвездата от на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт е загинал при катастрофа с хеликоптер. Сред жертвите е и голямата му дъщеря Джианна - 13 г. Брайънт беше само на 41 години. Според TMZ Брайънт е бил на частния си хеликоптер заедно с Джианна и още 7 души. Отивали са на баскетболен мач. Поради неизяснена още причина машината се е разбила и е избухнала в пламъци. Свидетели са чули двигателят на хеликоптера да прекъсва преди да падне. 

Между 1996 и 2016 г. Брайънт играе за Лос Анджелис Лейкърс в американската баскетболна лига в НБА и се смята за един от най-добрите баскетболисти. В класацията на играчите с най-много отбелязани точки в историята той е на четвърто място

Брайънт е женен и има четири дъщери. Най-малката му дъщеря се роди през 2019, а най-голямата Джиана също тренираше баскетбол. Коби и Джиана ходеха заедно по мачове. 

През 2018 г. Коби спечели "Оскар" за късометражния си филм "Скъпи баскетбол" . 

От години Коби използваше хеликоптер, за да пътува. Моделът, с който летеше, беше Sikorsky S 76. По повод на любовта си към летенето, той казваше, че "има неща, които човек не трябва да пропуска като например футболния мач на детето си и първия гол".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети