Кока-Кола ХБК с признание за водещ работодател в България

Кока-Кола ХБК е сред първите компании за бързооборотни стоки в България, отличени като водещ работодател от престижния международен институт Top Employers Institute.

Компанията заслужи авторитетния сертификат благодарение на общия си резултат от 88% и високите си постижения в категориите, свързани с развитие на служителите, привличане на таланти, работодателска марка и човешки ресурси.

Top Employers Institute е международна независима организация за проверка и сертификация на най-добрите практики в сферата на човешките ресурси. Международният институт е сертифицирал над 2 300 организации в 121 държави по целия свят, чрез задълбочен анализ на резултатите от проучване на въведените работодателски практики. Изследването обхваща общо 6 ключови сфери в областта на човешките ресурси, състоящи се от над 20 теми, сред които стратегия за хората, работна среда, привличане на таланти, обучение, разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, благосъстояние и др.

Резултатите на Кока-Кола ХБК в проучването за 2024 г. показват впечатляващ успех в редица категории. Сред тях са "Развитие", включваща общото представяне на организацията, кариерно развитие и обучения, където компанията постига резултат от почти 98%. В категорията "Дигитален HR" и "Работна среда"Кока-Кола ХБК отбелязва резултат от близо 91%. Компанията се откроява и с резултати, значително по-високи от средните, близо 89%, в категориите "Бизнес стратегия", "Лидерство", "Работодателска марка" и "Привличане на таланти".

"Щастливи сме, че сме една от първите FMCG компании, която успя да получи сертификата Top Employer и че в много от процесите, по които бяхме одитирани, получихме признанието, че имаме едни от най-добрите практики сред всички компании. Сертификатът от Top Employers Institute набира все по-голяма популярност и тежест в Европа през последните години. Причината е в това, че той е резултат от много сериозен одит на всички процеси в организацията, свързани с хората, и получаването му гарантира, че те са на отлично ниво", коментира Невян Петров, директор "Хора и култура" в Кока-Кола ХБК България.

"Сертификатът Top Employer е поредното признание за постоянния ни стремеж към създаване на стимулираща и подкрепяща работна среда за всеки член на екипа ни. Това отличие е резултат от общото усилие и ангажираността на всички наши колеги", каза Силвия Иванова, мениджър "Хора и култура" в центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик у нас.

"Хората винаги са били тайната съставка от рецептата ни за успех. Икономическата стойност на техния принос може да бъде изразена с опита, който те притежават, и с който помагат за непрестанното развитие на компанията, знанията придобити от множеството различни обучения и умението им да постигат впечатляващи резултати в съответствие с нашите ценности", допълва тя.

Един от основните приоритети на Кока-Кола ХБК е грижата за хората и разгръщането на потенциала им. Компанията инвестира в изграждането на най-добрите екипи в индустрията, насърчавайки постоянен стремеж към развитие, чрез обогатяване на функционалните знания и умения и усъвършенстване на лидерските способности. В същото време, компанията продължава да допринася и за положителната промяна в обществото, като насърчава приобщаването, разнообразието и икономическото развитие.

Екипът на Кока-Кола ХБК подкрепя и личностното и професионално развитие на младежи – от една страна, чрез стажантските си програми, а от друга - чрез програмата Youth Empowered. Благодарение на нея и над 460 експерти, 25 000 млади хора в страната преминаха през редица обучения за успешен кариерен старт от началото на инициативата през 2017 г. до днес.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

Гриша Ганчев се оттегля от управлението на ЦСКА

Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“

12:47 - 30.04.2024
Важно днес

Отсъствието на ГЕРБ, ДПС и БСП провали последното заседание на комисията за Нотариуса

Комисията в парламента не успя да приеме доклад за дейността на Нотариуса

12:26 - 30.04.2024
Важно днес

На път за празниците: транспортна стачка блокира Гърция на 1 май

Няма да се движат кораби, фериботи, влакове и градски транспорт

12:10 - 30.04.2024
Важно днес

Съдът пусна под домашен арест Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев

Габриела Славова пак излиза под домашен арест

11:21 - 30.04.2024
Важно днес

Душана Здравкова припомни случай от 2008 г. в ГЕРБ, който прилича на скандала "Корал"

Тогава има жалба в съда, но е оставена без разглеждане, а прокуратурата не реагира

11:14 - 30.04.2024
Важно днес

Днес изтича срокът за подаване на данъчни декларации. Най-важните стъпки при попълване

Последен ден за подаване на данъчни декларации за физическите лица

10:26 - 30.04.2024