Граждани подадоха сигнал за нарушение на пътя на баскетболния треньор на „Левски“ Тити Папазов. Става въпрос за преминаване на червен светофар на бул. „Черни връх“ в София – в близост до мол „Парадайс“.

Видеото е качено в платформата grajdanite.bg, която позволява подаване на всякакви сигнали, които след това могат да стигнат към отговорните институции.

Клипът е заснет на 20 юни, около 19:00 ч. На него се вижда как автомобил с марка „КИА“ и регистрационен номер CB4727AC преминава при червен сигнал на светофара и е спорно дали се съобразява с ограничението на скоростта.

Припомняме, че в същия район, на Великден, Милен Цветков загина, блъснат от 22-годишен шофьор с положителен тест за наркотици , който бе блъснат, докато колата му бе спряна на червен светофар.

Видеото с Папазов е качено в платформата малко след полунощ – на 21 юни, и в момента сигналът се обработва.

Самият Папазов признава пред "Дневник", че лично е шофирал автомобила си по време на заснетото нарушение.

"Да това е моят автомобил. Гледах видеото, на записа изглежда ужасно. Всъщност, като минавах, видях, че нямаше коли, не съм самоубиец, но това не ме оневинява", казва той. В интервюто Папазов признава, че "не е дисциплиниран шофьор" и че редовно нарушава правилата за паркиране край игрището, където играе футбол. Нарушавал е и забраната за шофиране в буслента, но спрял да го прави заради повишения контрол.

Във второ видео се вижда как същата „КИА“ спира за престой на ул. „Георги С. Раковски“. Паркирането обаче става на велоалеята.

В клипа се вижда как преминаващ с друг автомобил отправя предупреждение към шофьора: „Извинете, спрели сте на велоалея“. Отговорът на Константин Папазов е „Бягай, бягай, не се обаждай“.

При справка в сайта за сигнали на граждани, може да се види, че автомобилът с този регистрационен номер е извършил общо 14 нарушения. Едно от тях е на 13 юни, когато колата е паркирана на тротоар на бул. „Петко Каравелов“, а на 4 февруари шофьорът на МПС-то е докладван като „агресивен“ при изпреварване край сградата на БТА. На този ден потребителят Стефан Йорданов е качил три видеа с нарушения на колата на баскетболния треньор.

На 1 февруари автомобилът „КИА“ е засечен, че е паркирал неправилно на бул. „Петко Каравелов“, а през ноември миналата година се е движил в насрещното платно на ул. „Граф Игнатиев“.

В страницата с видеа и снимки присъстват още няколко нарушения, сред които най-сериозното е паркиране на място за инвалиди през май 2019 г.

В “Гражданите” могат да се подават сигнали за всякакви социални проблеми. През октомври 2017 г. на пресконференция в Столична Община кметът Йорданка Фандъкова обяви, че столичните районни администрации започват да използват платформата за получаване и обработка на сигнали от граждани.

Година по-късно grajdanite.bg навлиза на нови пазари, като работи в над 300 града в САЩ. „Фокусът е върху стимулирането и окуражаването на едно по-активно и отговорно гражданско общество, както и върху предоставянето на софтуер за опростяване на работните процеси в общинските и държавни администрации чрез поставянето на гражданите в центъра на тяхната работа”, пише на официалния сайт на платформата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нахлуването в LGBT-център "струва" само 3000 лв. глоба на Боян Расате

Съдът не намери основания за по-тежка присъда

Исторически обрат в САЩ: Върховният съд вече не защитава правото на аборт

Щатите вече могат сами да решават дали да забранят напълно абортите

Изтичащият срок за новите пенсии създаде напрежение в Бюджетната комисия

Йордан Цонев се засегна, че "парламентът не е длъжен да работи с форсирана газ"

БСП се ядоса на Слави Трифонов: Няма да позволим да чисти гузната си съвест с лъжи за нас

Лидерът на ИТН обвини и БСП в "национално предателство" след вота за Северна Македония

Резултатите от матурите за 7 клас: Как да проверим оценките по български език и математика

МОН отчита проблемите заради дългото дистанционно обучение на випуска

"Ще говоря аз, ще виждате мен, но ще чувате думите на г-н Слави Трифонов"

ИТН приписа решението за РСМ на "прегръдка" между Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски

МЗ разреши поставянето на втора бустерна доза срещу Covid-19

Но най-малко 4 месеца след ваксинирането с първата бустерна доза

"Възраждане" са използвали парите на депутатите си за дарения вместо за приемни и екипи

Напускането на Елена Гунчева от "Възраждане" освети нов казус с разходите, които партиите правят

Украинските войски напускат Северодонецк след седмици на тежки сражения

Битката в оспорвания град е ключова за Русия и контрола над Донбас