Граждани подадоха сигнал за нарушение на пътя на баскетболния треньор на „Левски“ Тити Папазов. Става въпрос за преминаване на червен светофар на бул. „Черни връх“ в София – в близост до мол „Парадайс“.

Видеото е качено в платформата grajdanite.bg, която позволява подаване на всякакви сигнали, които след това могат да стигнат към отговорните институции.

Клипът е заснет на 20 юни, около 19:00 ч. На него се вижда как автомобил с марка „КИА“ и регистрационен номер CB4727AC преминава при червен сигнал на светофара и е спорно дали се съобразява с ограничението на скоростта.

Припомняме, че в същия район, на Великден, Милен Цветков загина, блъснат от 22-годишен шофьор с положителен тест за наркотици , който бе блъснат, докато колата му бе спряна на червен светофар.

Видеото с Папазов е качено в платформата малко след полунощ – на 21 юни, и в момента сигналът се обработва.

Самият Папазов признава пред "Дневник", че лично е шофирал автомобила си по време на заснетото нарушение. 

"Да това е моят автомобил. Гледах видеото, на записа изглежда ужасно. Всъщност, като минавах, видях, че нямаше коли, не съм самоубиец, но това не ме оневинява", казва той. В интервюто Папазов признава, че "не е дисциплиниран шофьор" и че редовно нарушава правилата за паркиране край игрището, където играе футбол. Нарушавал е и забраната за шофиране в буслента, но спрял да го прави заради повишения контрол. 

Във второ видео се вижда как същата „КИА“ спира за престой на ул. „Георги С. Раковски“. Паркирането обаче става на велоалеята.

В клипа се вижда как преминаващ с друг автомобил отправя предупреждение към шофьора: „Извинете, спрели сте на велоалея“. Отговорът на Константин Папазов е „Бягай, бягай, не се обаждай“.

При справка в сайта за сигнали на граждани, може да се види, че автомобилът с този регистрационен номер е извършил общо 14 нарушения. Едно от тях е на 13 юни, когато колата е паркирана на тротоар на бул. „Петко Каравелов“, а на 4 февруари шофьорът на МПС-то е докладван като „агресивен“ при изпреварване край сградата на БТА. На този ден потребителят Стефан Йорданов е качил три видеа с нарушения на колата на баскетболния треньор.

На 1 февруари автомобилът „КИА“ е засечен, че е паркирал неправилно на бул. „Петко Каравелов“, а през ноември миналата година се е движил в насрещното платно на ул. „Граф Игнатиев“.

В страницата с видеа и снимки присъстват още няколко нарушения, сред които най-сериозното е паркиране на място за инвалиди през май 2019 г.

В “Гражданите” могат да се подават сигнали за всякакви социални проблеми. През октомври 2017 г. на пресконференция в Столична Община кметът Йорданка Фандъкова обяви, че столичните районни администрации започват да използват платформата за получаване и обработка на сигнали от граждани.

Година по-късно grajdanite.bg навлиза на нови пазари, като работи в над 300 града в САЩ. „Фокусът е върху стимулирането и окуражаването на едно по-активно и отговорно гражданско общество, както и върху предоставянето на софтуер за опростяване на работните процеси в общинските и държавни администрации чрез поставянето на гражданите в центъра на тяхната работа”, пише на официалния сайт на платформата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Сашка Васева е в тежко състояние, близките ѝ откриха дарителска сметка

Нуждае се от спешна операция, за да възстанови зрението си и да пребори рака

Контузия спря "Златните момичета" от ансамбъла да участват на световното първенство

Това трябваше да е последното състезание на олимпийските шампионки

Евентуален следващ локдаун ще има само за неваксинираните

Зам.-министърът на здравеопазването даде подробности кога ще се прибегне до ново затваряне

Образователният министър Николай Денков стана академик

Той е сред първите 2% на най-влиятелните учени в света според Станфордския университет

Нови разкрития срещу Facebook: Не правят нищо против трафика на хора и заглушават опозицията

17 американски медии уличиха Зукърбърг в още злоупотреби

Сутрешни новини: Изтеглиха успешно кораба Vera Su; Над 5800 нови случая на Covid и 243 починали

Ердоган се отказа да гони посланици на 10 страни от Запада

Кои семейства имат право на помощи при деца на дистанционно обучение

Средномесечният доход на семейството трябва да е до 2925 лв при едно дете