Милен Цветков загина, блъснат от 22-годишен шофьор с положителен тест за наркотици

Популярният телевизионен водещ Милен Цветков загина в катастрофа в София.

Тежкият инцидент е станал край столичния мол "Парадайз" при сблъсък между два автомобила. Милен, който е бил със Subaru Forester е спрял на червен светофар, когато отзад го удря кола, марка Audi Q7, управлявана от 22-годишен шофьор. Водачът е дал положителна проба за канабис и амфетамини на място, взета му е и кръвна проба. Според полицията младежът дори не е опитал да спре, тъй като няма следи от спирачен път.

Сигналът към 112 е подаден около 18 часа.

Цветков е издъхнал на път за болницата, научи "Нова". Бил е с много тежки травми, но с пулс. Смъртта е регистрирана в Пирогов.

Според информация в медиите, автомобилът е регистриран на компания на Десислава Пешева-Николова, съдружник на Миню Стайков в "Сис Индъстрис", а зад волана е бил 22-годишният Кристиан Асенов Николов. Според полицията младежът е притежавал книжка от 6 години и не имал сериозни провинения.

Наказателният кодекс (текст 343 б) предвижда Как се определя присъдата за шофьор, убил човек под влиянието на наркотици за причиняване на ПТП след употреба на алкохол и упойващи вещества. Полицията е иззела материала от камерите на свтофара.

Междувременно във Фейсбук бяха разпространени записи от камери, на които се вижда, че кола същата марка и регистрация - СА2772ХА, минава на червен светофар. От записа не се разбира кой я управлява.

Милен Цветков беше дългогодишен водещ в "Нова телевизия".

След като медията свали предаването му "Часът на Милен Цветков" през юни 2018 година, журналистът повече не се върна в национален ефир. Тогава Цветков не коментира публично раздялата си с медията, чията официална версия беше, че в късния часови пояс зрителите желаят "забавно съдържание, филми и сериали".

Последно Цветков водеше предаването "ALTERNATIVATA с Милен Цветков" по кабелната TV1. Част от екипа са Генка Шикерова и Люба Ризова.

Милен има две деца, по-малкото е на 8 години.

Колеги и приятели на Цветков започнаха дарителска кампания в подкрепа на децата на журналиста.

Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Тук всеки може да подкрепи инциативата.

Публикуваме линк към последното му предаване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024