Колко е важно големите компании да предават успеха към младите Снимка: © GettyImages

Знаете ли, че четенето на книги отново е на мода сред младите и за това имат заслуга не бабите им, а мобилните телефони - в ТикТок масово се рекламират книги, а да кажеш какво си чел определено те прави вървежен.

Затова и новината, че младежи имат идея да направят мобилно приложение, с което да оживят скучните пасажи в книгите не трябва да ни изненадва.

Протектът спечели награда по време на 14-ото издание на програма „Учебна компания” Джуниър Ачийвмънт България.

Учебната компания работи по създаването на визуализации, съпътстващи текста, така че страниците с поп-непривлекателни текстове и дълги абзаци да станат по-разбираеми, а четенето – удоволствие.

Идеята на учениците е едновременно иновативна и обединява технологиите с образованието, което привлича вниманието на Vivacom, за които подкрепата на образователни проекти е важно направление в дейността.

Vivacom бе един от основните партньори в 14-ото издание на програма „Учебна компания”. Тя е практически ориентиран и световно утвърден учебен курс за започване на собствен бизнес, който Европейската комисия признава за „най-добра практика в обучението по предприемачество“.

Освен предствител в журито, което подбра и оцени проектите на учебните компании, които ще се включат в европейското състезание с най-добрите учебни компании в цяла Европа, представителите на Vivacom избраха и носителя на специалната „Hi Tech“ награда. Това е именно учебна компания „VNMV Books“ от 137 СУ „Ангел Кънчев“ в гр. София.

Телекомуникационният оператор подкрепи проекта и със свои специалисти, които бяха ментори на учениците в подготовката, реализацията и дейността на тяхната учебна компания. Целта е младежите да се научат как да развиват и материализират идеята си, превръщайки я в бизнес, който да управляват в рамките на една учебна година.

В 14-ото издание на „Учебна компания” участваха 40 гимназии в цялата страна и над 500 ученици. Те успяха да създадат работещи идеи и бизнес планове с цел изграждане на компании, които са социално отговорни, насочени към подобряване на бъдещето и средата, с отношение към природата и „в крак“ с новите технологии. Учебните компании демонстрираха пред журито на конкурса наученото през годината, а класираната на първо място УК Solar Stickers от ЧЕГ „Иван Апостолов“ - София, ще представи България в предстоящото европейско състезание GenE с най-добрите учебни компании от мрежата на Джуниър Ачийвмънт Европа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024
Важно днес

Унгария отново се готви да блокира помощ на ЕС за Украйна за 2 млрд. евро

Будапеща отново зае страната на Русия по въпроси, свързани с войната в Украйна

07:55 - 23.04.2024
Важно днес

Депутатите изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров за скандала в "Митници"

Комисията продължава със своето разследване по скандала около Агенция "Митници"

07:36 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът на bird Димитър Стоянов е бил задържан

Държавен служител се е оплакал, че е заплашван

00:12 - 23.04.2024