Снимка: © GettyImages

Знаете ли, че четенето на книги отново е на мода сред младите и за това имат заслуга не бабите им, а мобилните телефони - в ТикТок масово се рекламират книги, а да кажеш какво си чел определено те прави вървежен.

Затова и новината, че младежи имат идея да направят мобилно приложение, с което да оживят скучните пасажи в книгите не трябва да ни изненадва.

Протектът спечели награда по време на 14-ото издание на програма „Учебна компания” Джуниър Ачийвмънт България.

Учебната компания работи по създаването на визуализации, съпътстващи текста, така че страниците с поп-непривлекателни текстове и дълги абзаци да станат по-разбираеми, а четенето – удоволствие.

Идеята на учениците е едновременно иновативна и обединява технологиите с образованието, което привлича вниманието на Vivacom, за които подкрепата на образователни проекти е важно направление в дейността.

Vivacom бе един от основните партньори в 14-ото издание на програма „Учебна компания”. Тя е практически ориентиран и световно утвърден учебен курс за започване на собствен бизнес, който Европейската комисия признава за „най-добра практика в обучението по предприемачество“.

Освен предствител в журито, което подбра и оцени проектите на учебните компании, които ще се включат в европейското състезание с най-добрите учебни компании в цяла Европа, представителите на Vivacom избраха и носителя на специалната „Hi Tech“ награда. Това е именно учебна компания „VNMV Books“ от 137 СУ „Ангел Кънчев“ в гр. София.

Телекомуникационният оператор подкрепи проекта и със свои специалисти, които бяха ментори на учениците в подготовката, реализацията и дейността на тяхната учебна компания. Целта е младежите да се научат как да развиват и материализират идеята си, превръщайки я в бизнес, който да управляват в рамките на една учебна година.

В 14-ото издание на „Учебна компания” участваха 40 гимназии в цялата страна и над 500 ученици. Те успяха да създадат работещи идеи и бизнес планове с цел изграждане на компании, които са социално отговорни, насочени към подобряване на бъдещето и средата, с отношение към природата и „в крак“ с новите технологии. Учебните компании демонстрираха пред журито на конкурса наученото през годината, а класираната на първо място УК Solar Stickers от ЧЕГ „Иван Апостолов“ - София, ще представи България в предстоящото европейско състезание GenE с най-добрите учебни компании от мрежата на Джуниър Ачийвмънт Европа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бившият служебен вицепремиер Деница Златева ще оглави "Булгаргаз"

Златева беше зам.-председател на БСП, но в момента е вътрешна опозиция на Корнелия Нинова

Алексей Навални: Олигарсите на Путин заобикалят санциите, a Западът не прави нищо

"Чиновниците няма да направят нищо - особено когато лобистите на Путин издават сластния звук от отварящо се куфарче"

Инспекцията по труда опроверга Неохим за масовите уволнения заради скъпия газ

Изявления на Бойко Борисов и директора на завода Стефан Димитров доведоха до проверка в предприятието за торове

ПП отново ползва регистрацията на по-малки "мандатоносители" за Избори 2022

Ако съдът впише партията в близките дни, тя ще се добави към коалицията

Съпругата на Удо Ланге е посочила извършителя на убийството

Прокуратурата още не знае дали Елизабет Ланге е съучаствала в престъплението

Радан Кънев зове евроинституциите "да спрат" екстрадициите по искане на Москва

Повод е случаят с руснака Алексей Алчин, след като прокуратурата и съдът във Варна допуснаха да бъде върнат на режима на Путин