Командирът на руския Черноморски флот се появи на запис, след подозренията за смъртта му

Руските държавни телевизии публикуваха видеозапис с командира на руския Черноморски флот Виктор Соколов, за когото имаше подозрения, че е загинал при украинската атака в Севастопол.

Кога е заснето интервюто - не става ясно.

"При нас нищо не се е случило, животът продължава", казва той в интервюто, без да коментира факта на поражението по централата на поверените му сили.

В репортажа Соколов награждава футболния клуб "Черноморец", който играе в шампионата на Въоръжените сили на Русия, но първенството е завършило още на 18 септември, т.е. седмица преди удара на Украйна по базата на флота в Крим.

В записа Соколов обяснява още, че Черноморският флот "изпълнява задачите си уверено и успешно" и говори, че "подвизите на нашите морски пехотинци" не слизали от екраните на телевизиите.

Според украинската армия - при удара на 22 септември в Севастопол са убити 34 офицери, включително командващия руския флот.

На 26 септември Министерството на отбраната на Русия публикува снимки и видеозаписи от заседание на Сергей Шойгу с генералите, на които се вижда, че Соколов присъства през конферентна връзка.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024