TELUS International Bulgaria ще финансира социалнозначими проекти

Обществен борд на TELUS International в България кани фондации, сдружения, читалища и други юридически лица с нестопанска цел да кандидатстват за финансиране на социалнозначими проекти, в подкрепа на местните общности. Фондацията финансира проекти в областите здравеопазване, образование и околна среда.

Тази година Общественият борд разпределя общо 170 000 лв. на одобрените проекти. Максималната сума на подкрепа за един проект е 15 000 лв. Крайният срок за кандидатстване в рамките на настоящата покана е 23:59 часа на 30 октомври (неделя) 2022 г.

През април се проведе онлайн срещата на фондацията и журито гласува за социалнозначими проекти в подкрепа на местните общности. То избра 6 от тях за финансиране на обща стойност 82 280 лева. В настоящата отворена покана за кандидатстване ще бъдат финансирани проекти на обща стойност 87 720 лв.

От месец юни тази година, съставът на членовете на Обществения борд, които класират проекти за финансиране от фондацията, е с обновен състав поради изтичане мандатът на някои от тях.

Председател на журито е Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“. Тя е първата българка, изпълнителен директор на британската организация „Европейски детски тръст“ през 2000 г. Участва в управлението на три мрежи – в SEECRAN – Югоизточна Европа, в глобалната IFCO – специализирана в приемната грижа и NGO Group for CRC, която обединява организации от цял свят, работещи по прилагането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Новите членове включват: Теодора Бакърджиева - изпълнителен директор на Български дарителски форум от март тази година; Хенриета Илиева, която е сертифициран обучител и консултант от Референтен център за психосоциална подкрепа – Копенхаген Дания и член на Европейската мрежа за социална и психологическа подкрепа при бедствия; Григор Иванов - професионален баскетболист в инвалидна количка от 2019 г. в отбора на БКХУ „София-Балкан“. Това е първият баскетболен клуб за хора в инвалидни колички в България, основан през 2007 г., шампион на Купата на България.

Сред новите членове на журито са представители на TELUS International Bulgaria: Десислава Данова - мениджър „Стратегически инициативи в областта на човешките ресурси и развитие на таланти“; Петър Димов – директор „Обучения и развитие“ и Йорданка Георгиева - директор „Доставки и Вътрешен контрол“.

В журито влизат също Кристина Иванова, Регионален вицепрезидент „Операции“ за Европа и директор за България в TELUS International; Ния Тошкова, докторант в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания и работи в Националния природонаучен музей при БАН; Веселин Димитров, редакционен директор на Forbes България; Елица Баракова, е изпълнителен директор на Фондация Бикоуз.

От своето създаване през 2015 г. до момента фондацията на TELUS International Bulgaria е финансирала 145 проекта, на обща стойност над 1 милион лева. Всички детайли и условия за кандидатстване могат да бъдат намерени на сайта на фондация „Обществения борд на TELUS International в България“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нидерландия блокира България за влизане в Шенген, но ще подкрепи Румъния и Хърватия

Нидерландското правителство смята, че "все още е твърде рано" България да влезе в зоната

18:06 - 02.12.2022

Кадър на ДПС, оглавявал дирекция на КПКОНПИ, се оказа с плагиатствана дисертация

Свързаната с ДПС юристка Христина Атанасова е преписала 43% от научния си труд

17:28 - 02.12.2022

"Хартиената коалиция" продължава с атаките срещу Изборния кодекс

Втори ден т.нар. "хартиена коалиция" прокарва желаните от нея изборния промени

16:35 - 02.12.2022

ГЕРБ може да предложи кабинет на малцинството, но опонентите им предвиждат тройна коалиция

От партията ще запазят в тайна номинацията за министър-председател до понеделник

15:35 - 02.12.2022

Икономистът Никола Янков: Новината на деня не са хартиените бюлетини, а изолацията на България от Шенген 

Без интеграция в Шенген и Еврозоната България ще деградира постепенно до статута на Сърбия, пише Янков.

14:38 - 02.12.2022

Байдън е готов да се срещне с Путин, за да сложи край на войната в Украйна

Кремъл отговори, че Путин е отворен към разговори, но само в негов интерес

13:42 - 02.12.2022

България ще дари на Украйна леко оръжие и боеприпаси, но не е ясно кога (Обновена)

Министерството на отбраната предлага и включване на военни в Мисията на ЕС за подпомагане на Украйна

12:27 - 02.12.2022