Снимка: © МВнР

Най-изненадващо на сайта на Външно министерство бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), понастоящем консул във Валенсия, Пламен Георгиев вече е Пламен Димитров. 

В секцията новини за "Испания, Валенсия, Генерално консулство на Република България" има 5 новини от назначаването на Георгиев насам и във всички тях генералният консул не е с фамилията, с която е популярен в България, а е с Димитров. 

Пламен Георгиев беше част от скандала „Апартаментгейт“ , след като се разбра, че над тризонета му са построени барбекю и сауна, а достъп до терасата има само той, въпреки че тя по документи е обща част. Терасата на Пламен Георгиев беше снимана с дрон и беше доказано, че тя се ползва само от неговото семейство. 

Пламен Георгиев Димитров подаде оставка на 31 юли, а на 9 август вече беше назначен за консул във Валенсия.  Последва остра реакция заради липсата му на дипломатически опит, както и съмнения в познанията му по испански език.

Подобен прецедент публична личност да сменя името си не се е случвал, освен ако не става дума за жените в политиката, които са се омъжили какъвто беше случаят с Надежда Неински, която беше Михайлова, и Гергана Грънчарова, сега Паси. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

BILLA помага на дарителската кампания на SOS Детски селища България

Ключови магазини от веригата са домакин на акция за събиране на дарения в подкрепа на приемната грижа в България

Янаки Стоилов: Кабинетът ще сезира КС заради казуса с Иван Гешев

"Недопустимо" ли е правосъдният министър да иска оставката на главния прокурор, както смята ВСС?

Колко струва златният медал от Олимпиадата?

Най-богатите държави не са задължително най-щедри, а най-щедрите не са най-успешни

Ех… ако успеем, един ден ще пратим македонец в Космоса

Ако ще мечтаеш, по-добре да е на едро