Консумацията на лимони в последните две години изпреварва тази на традиционния за българския потребител зеленчук - краставицата. Това показват данните от анализ на тенденциите в потреблението на ключови за българския пазар стокови групи, изработен от Kaufland България.

Изследването отчита още, че клиентите предпочитат да избира плодовете и зеленчуците си от големите вериги, в сравнение с откритите пазари, тъй като там контролът на произхода и качеството на продуктите е гарантиран. В Kaufland България плодовете и зеленчуците преминават многостепенен контрол на качеството по цялата верига на доставките, включително и над 400 лабораторни анализа годишно, изработвани в немска лаборатория, казват от компанията.

Експертите от Kaufland обясняват годишния ръст от 15% при лимоните с променената честота на консумация, която заради COVID пандемията от сезонна се превърна в целогодишна. Безспорен фаворит сред зеленчуците за местния пазар си остават доматите.

На трапезата на българина все по-често място намират и аспержите, брюкселското зеле и селърито, които също бележат ръст в продажбите с 27%.

Търсенето на по-качествени продукти се потвърждава и от увеличението с 20% на био плодове и зеленчуци. Расте интересът и към по-екзотични вкусове като манго и папая, чиято консумация се е покачила с 12%. Сред всички над 90 вида плодове, продавани в Kaufland обаче, бананите са целогодишен фаворит на българския потребител.

Kaufland България е безспорен лидер в продажбата на плодове и зеленчуци в България, като за изминалата година обемът от продажбите надвишава 45 млн. кг. плодове и зеленчуци, споделят още от компанията и добавят, че над 1 млн. клиенти седмично избират между 210 свежи и качествени плодове и зеленчуци.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Синеморец за тревожни хора

Обичам българското море, но то ме съсипва

Стефан Янев отрече "популярния и уважаван журналист" Ива Николова да му е PR

Партията му "няма професионални отношения" с бившата репортерка на ПИК

МЗ отново реши да коригира Covid-мерките - този път за цялата страна

Магазините и моловете вече не са длъжни да изискват маски

Съдът разреши регистрацията на партия "Продължаваме промяната"

Почти година след създаването на проекта ПП вече ще е официална партия

Серина Уилямс се оттегля от тениса с есе и корица в списание Vogue

Легендата на спорта иска да се отдаде на семейството и инвестиционния си бизнес

Vivacom вече ще предлага EON TV без срочен договор

Сред основните предимства на новата услуга са това, че не са необходими приемник и потребителите могат да я активират веднага,

"Аерофлот" разглобява самолети заради недостиг на резервни части

Санкциите оставиха най-големите руски авиокомпании без внос на компоненти

Лудата история на Мадам Тюсо ще бъде разказана в нов сериал

Работното заглавие на проекта е "Madame!" и е представен като неразказаната история на Тюсо