Концертният филм на Тейлър Суифт е блокбъстър. А още не е излязъл по кината

Концертният филм от турнето "Eras" на Тейлър Суифт се оказа едно от най-очакваните заглавия в киносалоните тази есен. Продажбите на предварителните билети за "Taylor Swift: The Eras Tour" надхвърлила 100 млн. долара в световен мащаб, сочат данни на дистрибуторите AMC Theatres Distribution и AMC Entertainment.

До официалната премиера на филма остава точно седмица, а продукцията вече чупи рекорди в боксофиса. В САЩ тя постига връх за най-много предварителни продажби за кино билети, като търсенето е "10 пъти по-голямо" от всеки друг филм на продуцентската компания.

3-часовият концерт ще може да бъде гледан на голям екран и в България, но с месец закъснение. Премиерната му дата у нас е на 3 ноември. Филмът ще бъде гледан в близо 8500 киносалона в 100 държави в рамките на една седмица.

В Съединените щати търсенето от страна на зрителите е "невероятно" - "от най-големите градове до най-малките градчета", казват от AMC.

Режисьор на продукцията е Сам Ренч. Филмът показва пълния концерт на Суифт от август 2023 г. на стадиона SoFi в Ингълууд, Калифорния. В безпрецедентно дългото музикално шоу звездата изпълнява песни от всички свои албуми, включително наградените с "Грами" - "1989", "Folklore" и "Fearless".

Въпреки че феновете ще могат да гледат концерта от "Eras" в киното, мащабното световно турне продължава. През ноември участията на Суифт са в Южна Америка, а през 2024 г. тя ще посети Азия, Австралия и Европа.

Междувременно друга поп звезда - Бионсе, също обяви, че пуска филмова версия на своето турне "Renaissance World Tour" за разпространение в кината. Предварителната продажба на билети започва следващата седмица, а премиерата е на 1 декември.


Тейлър Суифт, Eras Tour Тейлър Суифт и турнето "Eras", което е на път да превърне поп звездата в милиардер


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024
Важно днес

Хиляди излязоха на улиците в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес

Санчес ще обяви дали ще остане на премиерския пост в понеделник

09:20 - 28.04.2024
Важно днес

Отбелязваме Цветница - празника с най-много именници у нас

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024