Корнелия Нинова призова отцепниците да напуснат Народното събрание Снимка: © Булевард България

Корнелия Нинова призова шестимата независими депутати, които напуснаха парламентарната група на БСП, да подадат оставка като народни представители.

Нинова свика брифинг в парламента, на който присъстваха десетки членове на опозиционната група в демонстрация на единство.

"От името на структурите на БСП в страната, призоваваме ги да напуснат веднага Народното събрание и да освободят местата за следващите в листите", каза Нинова ден след като Красимир Янков, Валери Жаблянов и още четирима депутати обявиха независимост от БСП.

Красимир Янков и Валери Жаблянов се отцепиха от ПГ на БСП

Нинова посочи, че е свикала заседание на парламентарната група и е поставила изрично въпроса дали има други желаещи да напуснат - никой друг не е проявил такива намерения.

На въпрос дали има съмнения, че колегите им са били "стимулирани" да излязат от ПГ на БСП, няколко социалисти реагираха с ироничното "Нямаме съмнения!".

Корнелия Нинова влезе в задочен дебат с бившите си съпартийци, като постави пред медиите въпроса дали те ще подпомагат ГЕРБ с гласовете си за евентуално свикване на Велико Народно събрание или за формиране на "експертен кабинет", който да удължи мандата на парламента.

"Дали ще правят свой проект, нямаме информация, това е тяхна работа, ние продължаваме по нашия път. Ние тук сме БСП, никой не е единствено себе си", каза Нинова.

Бившият външен министър Кристиан Вигенин също отправи призив за оставка към доскорошните си колеги, като направи решението на Джема Грозданова да се откаже не само от членство в ГЕРБ, но и от мандата си като народен представител, преди да стане учредител на "Републиканци за България" на Цветан Цветанов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024