Костадинов засипа Мария Цънцарова с лични нападки в предизборно интервю

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов превърна интервюто си по bTV във фарсова постановка, след като от самото начало започна да атакува персонално водещата Мария Цънцарова.

Без да е провокиран - Костадинов сам реши да създаде скандал в ефира на телевизията, докато уж отговаряше на въпрос за позициите на "Възраждане" в евентуалните преговори за нов кабинет след изборите.

Ни в клин, ни в ръкав той вметна, че много хора си "гасяли телевизорите" заради Мария Цънцарова, а симпатизантите му оставили стотици "коментари" (с намек, че са негативни) по адрес на нейната личност, след като той анонсирал, че ще участва в интервю за сутрешния блок на bTV.

Костадинов продължи с персонални атаки срещу журналистката, която обвини в "конфликт на интереси" и в "престъпление", заради нейното разследване от 2021 г. срещу ваксинираните антиваксъри от партия "Възраждане".

"Работата на журналистите е да не позволяват на хора като Вас да разпространяват (неверни твъредния)", опита да му отговори Мария Цънцарова, след като Костадинов я обвини в злоупотреба с лични данни на децата му и нарушаване на журналистическата етика.

Цънцарова цитира решения на Комисията за защита на личните данни и прокуратурата, които отхвърлят жалбите на "Възраждане" като неоснователни: "предвид правото на информираност на обществото и след като заявената позиция на народния представител против ваксините не кореспондира на действията му".

"Моята работа е обществено полезна, докато Вие лъжете, че вашите депутати не са ваксинирани", каза тя, след което Костадинов отново я провокира: "А Вие имате ли представа какво е мнението на българските граждани за Вас?".

През целия остатък от интервюто той игнорираше въпросите на Мария Цънцарова, докато вторият водещ на предаването Златимир Йочев опитваше да заема неутрална роля.

При опитите на журналистката да постави въпрос по съществото на изказванията на Костадинов - например, кой плаща високата цена за производството на ток от въглищните ТЕЦ-ове, които "Възраждане" защитават - той я призоваваше да не го прекъсва.

Дори когато Мария Цънцарова успяваше да влезе в диалог, следваха абсурдни отговори от Костадинов. На забележката ѝ, че депутати от "Възраждане" държат спестяванията си в евро, докато агитират срещу лошата еврозона, той реагира с "А вие защо си получавате заплатата в левове".

На въпроса ѝ защо "Възраждане" атакуват българските учители за предизборни цели, Костадинов обърна разговора към ПП-ДБ, без да спомене дума за черния списък, в който неговите активисти вкараха учители от Варна.

Това е поредният случай, в който Костадин Костадинов и Мария Цънцарова влизат в челен сблъсък, а партиен председател и депутат използва журналисти за "боксова круша" пред очите на зрителите на телевизията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

А1 е първият телеком в България, който предлага достъп до стрийминг платформата SkyShowtime

• SkyShowtime е вече част от ТВ и мобилните планове на А1 като избираема услуга Select

16:50 - 14.10.2024
Кино и сериали

Историята за братята Мазерати става филм. В кастинга влиза Антъни Хопкинс

Носителят на "Оскар" и "Еми" Антъни Хопкинс ще участва в новия биографичен филм

15:25 - 14.10.2024
Важно днес

Обявиха нова дата за тестване на системата BG-Alert

Проверката ще продължи половин час

14:46 - 14.10.2024