Кой е Никола Минчев от проекта на Асен Василев и Кирил Петков

Обновена на 3 декември 2021:

Никола Минчев е част от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Роден е през 1987 г., завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски" и работил като е корпоративен адвокат в "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков".

На 3 декември 2021 г. беше предложен за председател на 47 Народно събрание от "Продължаваме промяната". Минчев беше избран за депутат за първи мандат от Перник.

Оказа се, че той не е първият народен представител в своето семейство. Неговият прадядо е бил Сирко Станчев - офицер и адютант на цар Борис III, който е членувал в двата последни парламента преди 9 септември 1944 г. Станчев е и сред 42-та народни представители заедно с Димитър Пешев, които подписват обръщение срещу изселването на българските евреи през 1943. Той е осъден на смърт от Народния съд след преврата и е убит на 1 февруари 1945 г.

Никола Минчев владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори в България. Дружеството е основано през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин.

Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти.

Кантората беше наета за консултация след промените в ръководството на Българската банка за развитие. По думите на Кирил Петков, договорът вече е изтекъл и това решение се е наложило, след като банката се е оказала без юристи.

"Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип", каза Минчев при представянето на проекта "Продължаваме промяната".


Коя е Деница Симеонова от проекта на Петков и Василев

Коя е Калина Константинова от проекта на Асен Василев и Кирил Петков

Коя е Яна Балникова от проекта на Асен Василев и Кирил Петков

Кой е Даниел Лорер от проекта на Асен Василев и Кирил Петков



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Община Марица ще дари средства за транспортирането на загиналите в Германия българи

Общинските съветници са гласували единодушно дарението.

09:12 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024