Кой ще води наградите "Златен Глобус"? Не и Крис Рок Снимка: © Getty Images

Вече са ясни номинациите за 81-вото издание на наградите "Златен глобус". Финалният сезон на Succession e лидерът сред телевизионните категории, а Barbie, Oppenheimer и Killers of the Flower Moon се състезават за най-много награди в киното.

Все още един въпрос обаче не намира отговор: кой ще води бляскавата церемония на 7 януари?

Със сигурност знаем, че това няма да бъде комикът Крис Рок.

CNN съобщи, че Рок, заедно с още четирима популярни комедианти, е отказал предложението за водещ, без да посочва конкретна причина за решението си.

Крис Рок беше водещ на „Оскарите“ през 2022 г. – церемония, която ще остане в историята на наградите с неочаквания шамар, който Уил Смит зашлеви на колегата си.

Рок направи серия от шеги, но голямата му грешка беше, че включи и Джейда Пинкет Смит, обръщайки се към нея с репликата: „Джейда, обичам те и нямам търпение за "Редник Джейн 2".

Съпругата на Смит страда от 2018 г. от алопеция - тя оплешивя почти напълно само в рамките на няколко месеца. Крис Рок направи аналогия между нейната прическа и обръсната глава на Деми Мур в "Редник Джейн".

Очевидно беше, че прическата на Джейда Пинкет Смит не е модно решение, а медицинско състояние, което може да обясни защо думите на Крис Рок не бяха добре приети. Първоначално Смит се засмя на шегата, но след това изтича до сцената и удари комика.

Актрисата от сериала по Netflix “Beef” Ани Уонг също е била потърсена за "домакин" на "Златен глобус", но подобно на Рок, е отказала.

Водещите на подкаста "SmartLess" Уил Арнет, Шон Хейс и Джейсън Бейтман изглежда също са отхвърлили съвместно предложение да проведат церемонията, съобщават за CNN двама източници, запознати с преговорите.

На тазгодишните награди "Златен глобус" вероятно ще присъстват Дженифър Анистън, Леонардо ди Каприо, Робърт ДеНиро, Марго Роби, Райън Гослинг, Натали Портман, Селена Гомес и Ема Стоун, както и други звездни имена.

Според New York Post е възможно телевизията CBS, по която ще се излъчват „Глобусите“, да се възползва от собствените си таланти като Стивън Колбърт или Тейлър Томлинсън.

Колбърт води емблематичното The late show with Steven Colbert от 2015 г. насам.


Името на Джими Кимъл също беше споменато като потенциална възможност, но в средата на ноември стана ясно, че комикът ще се завърне като водещ на церемонията по връчването на "Оскарите" през 2024 г. по ABC.

Би било безпрецедентен ход един и същи водещ да води две от най-грандиозните церемонии в кино индустрията, и то по две различни телевизии.


Номинациите за "Златните глобуси" за най-добри филми и сериали (пълен списък)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024