Кралското семейство се обедини: Уилям и Кейт се появиха редом до Хари и Меган Снимка: © Getty Images

Знак на обединения на скърбящото кралско семейство - по този начин мнозина разтълкуваха първата съвместна поява на престолонаследника на Великобритания принц Уилям и брат му принц Хари от повече от година

Последният път, в който те бяха забелязани рамо до рамо, бе на погребението на дядо им Филип през април 2021.

Говорител на принца на Уелс обяви, че Уилям е поканил брат си и съпругата му Меган да се присъединят към него и Кейт. Заедно те излязоха пред Уиндзорския замък, където бяха струпани цветя в почит на починалата кралица Елизабет II.

Облечени в черно, четиримата отделиха 40 минути, в които разговаряха със събралите се пред портите хора - кралските двойки вървяха отделно един от друг, за да могат да поздравят доброжелателите и от двете страни на входа на резиденцията.

Отношенията между братята се влошиха след сватбата на по-малкия от тях, след което понесоха още по-тежък удар, когато Хари и Меган решиха да се откажат от кралския си статут и да заминат за САЩ.

По-рано принц Уилям отдаде почитта си към кралицата в официално становище, публикувано от Кенсингтънския дворец: "В четвъртък светът загуби изключителен лидер, чийто отдаденост към страната, кралството и британската общност бе абсолютна."

"Много ще се изрече в следващите дни за значение на историческото ѝ управление. Аз обаче загубих баба. И докато скърбя за загубата, чувствам огромна благодарност. Имах възможността да се възползваам от мъдростта и увереността ѝ през моето пето десетилетие."

"Съпругата ми получи 20 години от нейните напътствия и подкрепа. Трите ми деца имаха възможността да прекарат празници с нея и да създадат спомени, които ще пазят цял живот. Знаех, че този ден ще дойде, но ще отнеме време, преди да осъзная истински, че вече я няма в живота ни. Баба ми казваше, че страданието е цената, която плащаме за любовта. Цялата тази тъга, която ще изпитваме през следващите седмици, ще е признак на обичта, която чувствахме към нашата невероятна кралица. Ще почета паметта ѝ, като подкрепям моя баща, краля, по всеки възможен начин."

Погребението на кралицата ще бъде на 19 септември, а преди това тялото ѝ ще бъде изложена на преклонение за три дни след 13 септември.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024