Край на кампанията: Ейми Клобъшар напуска битката за номинацията на Демократите Снимка: © Getty Images

Ейми Клобъшар обяви край на кампанията си за президентската номинация на Демократическата партия. Решението на сенатора от Минесота дойде само няколко часа след като Пийт Бътиджъдж също се оттегли от надпреварата.

59-годишната Клобъшар остана на шесто място в четвъртия кръг на предварителните избори при Демократите, който се проведе в щата Южна Каролина, без да получи нито едно делегатско място.

Очаква се тя да обяви официална подкрепа за кандидатурата на бившия вицепрезидент Джо Байдън, който спечели изборите в Южна Каролина. Reuters твърди, че Байдън ще получи подкрепа и от страна на Бътиджъдж.

Стесняването на конкуренцията в "умереното" крило на Демократическата партия означава, че досегашният фаворит Бърни Сандърс ще се изправи пред много по-сериозно препятствие по пътя към президентската номинация.

Оттеглянето на Клобъшар и Бътиджъдж беше обявено ден преди най-важния етап на предварителните избори - Супер Вторник - когато гласуват демократите в щатите с най-голяма електорална тежест. От разпределението на гласовете в места като Калифорния и Тексас до голяма степен ще зависи кой ще е бъдещият претендент на националните избори срещу Доналд Тръмп.

В кампанията на Демократите остават петима души - Бърни Сандърс, Джо Байдън, Майкъл Блумбърг, Елизабет Уорън и Тълси Габард.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Политика

Идва ли краят на лидерството на Матео Салвини?

Изправен пред спад в подкрепата сред избирателите си, лидерът на "Лига"  и настоящ заместник министър-председател на Италия Матео Салвини получи остра критика от основателя на партията - Умберто Боси

12:38 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024