Краят на една легендарна кариера: Серина Уилямс се сбогува с тениса Снимка: © Getty Images

Серина Уилямс изигра последния си тенис мач и отпадна в третия кръг на US Open, с което се спусна завесата над една от най-великите кариери в спорта.

За Уилямс първенството нямаше приказен край, тъй като 23-кратната шампионка отпадна от турнира, който е печелила шест пъти, със загуба от Айла Томлянович със 5-7, 7-6, 1-6 в двубой от третия кръг на US Open.

"Беше забавно пътешествие. Беше най-невероятното пътешествие, на което някога съм била", каза Уилямс през сълзи след мача.

40-годишната Уилямс по-рано заяви, че възнамерява да се оттегли от тениса, като вместо това ще се съсредоточи върху инвестиционния си фонд и ще се фокусира върху своето семейство заедно със съпруга си Алексис Оханян, съосновател на Reddit.

40-годишната Уилямс по-рано заяви, че възнамерява да се оттегли от тениса, като вместо това ще се съсредоточи върху инвестиционния си фонд и ще се фокусира върху своето семейство заедно със съпруга си Алексис Оханян, съосновател на Reddit. Серина Уилямс се оттегля от тениса с есе и корица в списание Vogue

Попитана на корта дали окончателно това е последният ѝ мач в кариерата, тя отговори: "Не мисля така, но никога не се знае. Не знам."

Кариерата на Уилямс продължава повече от две десетилетия - от края на 90-те години на миналия век, когато тя и сестра ѝ Винъс започват да печелят турнири от Шлема като тийнейджърки. Оттогава насам тя е натрупала най-много победи на сингъл от всеки играч от началото на Отворената ера на професионалния тенис през 1968 г.

Уилямс е спечелила и четири златни олимпийски медала на сингъл и на двойки. Тя е печелила турнирите на сингъл на Уимбълдън и Australia Open по седем пъти и по шест пъти на Откритото първенство на Франция и САЩ.

Двете със сестра ѝ започват да се занимават с тенис още докато са деца в Комптън, Калифорния. Техен треньор е баща им Ричард, който сам научава за този спорт, след като гледа по телевизията, че един от играчите получава чек за победител. Той е и централната фигура в наградения с "Оскар" филм "Методът Уилямс", продуциран от дъщерите му.

"Благодаря ти, татко. Знам, че гледаш. Благодаря, мамо. На всички, които сте тук, които сте били на моя страна толкова много години, десетилетия... Това са сълзи от щастие, предполагам. Не знам. Аз нямаше да бъда Серина, ако я нямаше Винъс, така че благодаря ти, Винъс. Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува“, каза легендарната тенисистка след последния ѝ мач.

Запитана какво планира да прави в първия ден от остатъка от живота си в събота, Уилямс каза, че ще си почива, ще прекара време с дъщеря си Олимпия и добави: "Определено ще пея караоке."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024