Крейчикова триумфира на "Уимбълдън" и е новата шампионка при жените Снимка: © Getty Images

Чешката тенисистка Барбора Крейчикова е новият шампион на "Уимбълдън" при жените, съобщава специализирания сайт "Тенис кафе". Тя победи италианката Жасмин Паолини с резултат от 6-2 2-6 6-4, за да спечели първата си титла на сингъл на турнира.

Това е и нейната първа титла от 2021 г. насам, когато тя спечели Откритото първенство на Франция. Триумфът на настоящата №31 в света е още по-впечатляващ, като се има предвид, че през по-голямата част от този сезон тя се бореше с контузии и болести, като до този турнир спечели само три мача за пет месеца.

Крейчикова се превръща и в едва втората активна тенисистка, която има титили и от Уимбълдън, и от Ролан Гарос. Другата е Симона Халеп.

Чешката тенисистка влезе много силно в мача и поведе с 2-0, като имаше шанс да направи и двоен брейк. Опонентката ѝ се измъкна за 2-1, но още в следващото си подаване допусна пробив. Крейчикова затвърди за 5-1 и нямаше проблеми уверено да довърши сета. Паолини показа, че няма да се даде лесно, макар да изоставаше доста в началото на мача.

Тя реагира след почивката с ранен брейк за 2-0, а той ѝ даде самочувствие да разгърне играта си. В края на сета италианката направи още един пробив и прати развръзката в трети сет. Един брейк в решителния сет бе всичко, от което Крейчикова се нуждаеше. Тя го осъществие в седмия гейм, материализирайки първата точка за пробив, до която достигна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024