Криминалните филми отново са на мода и качеството не е задължително изискване

"Смърт край Нил" е новото звездно заглавие на Кенет Брана по роман от Агата Кристи и подобно на първото не се характеризира с изненадващи обрати и сюжет, който да ни кара да гадаем какво предстои.

Също като в "Убийство в Ориент Експрес" историята е толкова позната, че дори и да не сте я чели, ще разпознаете с лекота пътя си сред клишетата на жанра и изтърканите персонажи.

Филмът не може да бъде определен като добър, независимо от участието на Гал Гадот, самия Брана и други големи имена като Ръсел Бранд и носителката на четири номинации за "Оскар" Анет Бенинг.

Осезаемото използване на CGI също не добавя търсения вкус. И въпреки това изглежда безвкусното понякога се преглъща по-лесно.

Да, това не е Кристофър Нолан, при който ще се луташ между детайлите и ще ти трябват часове след прожекцията, за да свържеш всички сюжетни нишки и да откриеш всички отговори. Но понякога е приятно да се отпуснеш и да си позволиш без напрежение да разплетеш поредната криминална мистерия в компанията на Еркюл Поаро и неговия нереалистичен мустак.

Криминалните филми отново са на мода и качеството не е задължително изискване - Knives out

Жанрът може и да не печели награди или да събира цялото медийно внимание върху себе си, но тихо се намира в златен период. През 2019 "Knives Out" на Райън Джонсън намери перфектния актьор, който да влезе в ролята на джентълмена, целящ да разкрие случая в къща, пълна с убийци. Наскоро изиграл последния си филм като Джеймс Бонд, Даниъл Крейг пасна чудесно в тези обувки и от Netflix побързаха да гарантират участието му в две продължения, за които заплатиха общо 469 милиона долара.

Възходът на жанра се забелязва ясно, когато проверим гледанията в стрийминг платформите. От Netflix играят на сигурно с "Knives Out", защото вече опипаха почвата с "Murder Mystery". Също като заглавието си, той не е нищо специално - просто още един от невзрачните филми на Адам Сандлар към договора му с американската компания. Въпреки това е сред най-гледаните им комедии и предстои втора част. Няма да е изненада, ако и двете поредици се задържат на екран още дълги години.

Криминалните филми отново са на мода и качеството не е задължително изискване- Only murders in the building - Селена Гомез Списъкът е дълъг - Apple TV залага на Тифани Хадиш и "The Afterparty", а Hulu започна свой сериал в жанра с главни действащи лица Стив Мартин, Мартин Шорт и Селена Гомес - "Only Murders in the Building".

Качеството не е задължително изискване. Понякога няколко разпознаваеми лица и предвидима история, през която да можем да навигираме сами в неделя вечер, също крият своето очарование.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024