Снимка: © instagram.com/kubratpulev

„Боли ме, като гледам как пенсионерите, които дълги години са работили за България, сега броят дните до следващата пенсия и несправедливо пестят стотинките за хляб, лекарства и да си платят сметките. Живейте Вие с 300 лева на месец! Живот ли ще е изобщо, или оцеляване...".

Седмица преди провеждането на парламентарните избори най-добрият български боксьор Кубрат Пулев атакува настоящото правителство, опозицията и всички кандидат-депутати.

39-годишният спортист публикува в профила си във Facebook дълго отворено писмо към партиите и техните представители, в което призова да спрат с „манипулациите и тъмните договорки“, с „евтините лъжи и празните обещания“. Пулев критикува настоящия и бившите кабинети на Бойко Борисов, като досега не беше атакувал открито премиера, а дори изразяваше подкрепа към него. Той се обърна и към българите да не „продават гласа си“.

„Имам усещането, че Вашата битка, не е битка за справедливост! Компроматите, с които взаимно се заливате, нямат нищо общо с намирането на решения за по-доброто бъдеще на България. Не виждам нищо по-различно от ново драпане за власт и манипулативно лаене в ефир. Все неща, на които сме се нагледали, та вече чак ни се повръща. Всички Вие, които през следващите седмици отново ще се борите за нашия глас: Стига евтини лъжи!“, написа Кубрат в понеделник.

„Омръзнаха ни празните ви обещания, двуличието, безпринципните коалиции, задкулисните Ви договорки, долните Ви крадливи и алчни мераци, наглото Ви безочливо поведение. Къде Ви е достойнството бе хора, къде ви е честта, къде са Ви сърцата, къде Ви е любовта към собствения Ви народ?! Самозабравихте се, изгубихте се. Толкова сте объркани, че чак болни от алчност. Хронично болни. Вие се провалихте!“.

Пулев критикува правителството, че не се е справило с Covid-кризата, а е допуснало паника и хаос. Боксьорът не иска политиците вече да „злоупотребяват с доверието и търпението на достойния български народ“.

„Боли ме, като гледам как пенсионерите, които дълги години са работили за България, сега броят дните до следващата пенсия и несправедливо пестят стотинките за хляб, лекарства и да си платят сметките. Живейте Вие с 300 лева на месец! Живот ли ще е изобщо, или оцеляване...! За тези старини ли работеха толкова години нашите майки и бащи?!?“, пита Пулев.

„Вече повече от едно десетилетие наблюдавам алчното поведение, в което няма капчица любов и отговорност към съгражданите ни. Лъжите, празните обещания, предизборните трикове, манипулативните Ви заучени фрази, тъмните ви договорки за милиони в условията на безпрецедентна здравна и икономическа криза са абсолютно престъпление и подигравка с хората. Криеницата, тоест фалша, на всякакви артистични герои и шоумени само ще усложнява допълнително ситуацията. Бъдете истински бе, хора! Бъдете достойни! Нали уж за България ...! Не сте за тези роли изобщо, нито можете да се справите. Понятие нямате дори! Народът ви наблюдава, не ни будалкайте!“.

Боксьорът, който наскоро не си е позволявал подобни политически послания, призовава кандидат-депутатите да не се „продават“, да не се поддават над задкулисни договорки и да бъдат „истински“ с народа. Според него връзката между политиците и гражданите отдавна е прекъсната.

„Нито рекламните обиколки, нито вдигнатите юмруци, нито патриотично назубрените “стихове” и още по-малко долните, стратегически “циркови шоу програми”, които ни се разиграваха, а сега и „панаирът“, който ни готвите, могат да обединят българското общество. Настройването на едни срещу други е престъпление пред Бога и тежка карма!“, пише Пулев.

„Уважаеми сънародници, вярвам в мъдростта и силата на българския дух! В любовта ви към България! Не продавайте гласа си! (…) Всички ние заслужаваме много повече. По-добро здравеопазване, по-добри училища, по-добра съдебна система. Искам да се гордея, а не да ме е срам, че моята страна е винаги на дъното на всички престижни класации“.

„Защото знам и виждам, че милиони сърца обичат България“, пише Кубрат. „Ние не я даваме на объркани и болни от алчност хора!”.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker

Шрьодер съди Бундестага заради отнетите му привилегии

Бившият канцлер се бори да си върне издръжката от 400 000 евро

Мария Бакалова ще се снима в два нови холивудски филма

Единият филм е история между баща и дъщеря, а другият за съперничество между две компании

Пеевски заведе иск в САЩ за това, че е бил "неоснователно санкциониран"

Сред ответниците по делото са Джанет Йелън и Антъни Блинкен