Кубрат Пулев: Няма никакви рискове за моята кариера в Щатите Снимка: © Facebook.com/KubratPulev

Кубрат Пулев разясни, че няма рискове кариерата му в САЩ да бъде прекратена, след като американските гранични власти му отказаха достъп на 22 февруари заради неточен тип виза.

В интервю за BTV българският боксьор в тежка категория обяви също така, че не е бил депортиран, каквито бяха първоначалните новини.

„Няма никакви рискове за моята кариера в Щатите“, каза 38-годишният боксьор. „Всичко е перфектно, всичко е супер. Единственият враг на човека може да бъде той самият. Всички други могат да му помагат. Въпрос на време е да получа работната виза. Аз не съм казал, че отивам да работя. Аз тренирам и се подготвям там, нямам мач. Но така са решили“.

На 22 февруари, на летище „О’Хеър“ в град Чикаго, претендентът за световната титла на Международната боксова федерация в тежка категория е представил туристическа виза от типа B-1/B-2. Тя не му позволява да подписва трудови договори и да получава значими възнаграждения от американски организации. А Пулев е имал за цел да промотира мача си срещу световния шампион Антъни Джошуа.

Трябвало е да предостави така наречената бизнес виза (0-1), която се дава за изключителни постижения в науката или спорта, за да може да извършва подобни дейности.

„С тази виза B-1/B-2 си влизам всеки път в Щатите и няма никакъв проблем. Това е поне от пет години. Не знам какво се случи. И те самите не са наясно, но както и да е“, каза Кубрат Пулев.

„Моята виза е бизнес-туристическа, с която моите адвокати ми казаха, че имам право да се боксирам, да пребивавам в Щатите – всичко. Въпреки това ние сме подали документи още миналата година, преди последния ми мач, за работна виза. Просто малко са се забавили“, обясни боксьорът.

Вчера имиграционният адвокат Кристина Крилчев каза пред вестника на българите в Канада и САЩ - BG VOICE, че Пулев може би е получил забрана да влиза на територията на САЩ в следващите пет години.

“Има два варианта - имиграционните власти само да са му отнели туристическата виза, или пък да са добавили към това и 5-годишна забрана да влиза в САЩ, което е по-вероятното, като се има предвид, че е бил отстранен по бързата процедура (expedited removal)”, обясни адвокат Крилчев, цитирана от „Сега“.

Все още това е неофициална информация. Самият Кубрат поясни, че не е бил депортиран.

„Не бях депортиран, а телепортиран от самия себе си“, каза Пулев. „Не виждам някакви притеснения или проблеми. Имаше някакъв проблем с визата, който и те самите не успяха да уточнят. За мен всичко е наред, така е трябвало да се случи“.

„На летището в Чикаго полицаите, служителите, всички бяха супер учтиви“, каза той. „Снимахме се, даже се смяхме. Бях им доста интересен като личност и се бяха събрали всички“.

„И Ванга е казала: „Следвайте знаците“. Това е знак, че трябва да се подготвям в Европа по-концентрирано, а не в Щатите“.

В момента Пулев е в Берлин, където продължава подготовката си за мача срещу Антъни Джошуа. Все още няма официална дата и място за двубоя, в който на карта ще бъде заложена титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). Очаква се той да се проведе на 20 юни на Tottenham Hotspur Stadium в Лондон.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024