Кубрат Пулев отказа на Москов, но не изключва да се кандидатира за президент Снимка: © Mark Robinson/Matchroom Boxing

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев обяви, че няма да се присъедини към коалицията на Петър Москов около КОД, БЗНС и БДФ. В същото време той даде сигнал, че влизането му в политиката е въпрос на време, като не изключи да се кандидатира за президент.

Пулев коментира, че евентуалното му участие в предизборната кампания в момента би било "в негов минус".

"Непожелано добро носи само зло. Трябва хората да пожелаят", каза той.

"Благодаря на хората, които ме поканиха, защото в крайна сметка са видяли и са оценили това, което мога. И на тях им казах, че на този етап ще продължа да давам готина енергия на българите и боксовия свят. Имам още какво да дам на бокса и на спорта. Те са едни готини хора, които от цялата политическа прослойка са истински хора. Знаете, че аз съм човек, който цени, обича и промотира България. Аз съм от доста време политик. Имам предвид, че е важно кой какво прави. Всички много говорят, но е важно в ситуациите, пред които ни изправя животът, как реагира всеки. С много други политици имам контакти. От всички тези разговори оставам с впечатлението, че те не са подтикнати от интереса на българския народ, а от дребни интереси, от славата", каза Пулев в интервю за bTV.

Боксьорът коментира, че би предпочел да формира свой собствен политически проект, с който "да изненада много хора".

"С много политици имам общо и много пъти съм говорил, винаги ги разпитвам за нещата от кухнята на политиката. Всички те ми обясняват, че в България зад политиците винаги има кукловоди, които дърпат конците. Аз съм човек от народа и няма как да бъда ръководен или заплашван", каза той.

На въпроса дали би се кандидатирал за президент, Пулев отговори "Защо не?".

"Със сигурност мога да кажа, че спортистите изобщо не са с нещо по-назад и по-надолу от нормалните хора. Даже смятам, че постиженията и лишенията, които са направили, са ги изградили и като хора, и като характер. Когато тази борбеност се прехвърли в живота и в друго поприще, смятам, че може да бъде силна", каза той.

Пулев определи Румен Радев като "добър съперник" в евентуални изобри, но от интервюто му не стана ясно дали би се отказал от спорта през 2021 г., за да се яви на предстоящия президентски вот през есента.

Пулев каза още, че би нарекъл евентуална бъдеща партия "Велика България" - име, което той е запазил през 2017 г. с учредяването на неправителствена организация, в която участва и неговият брат Тервел Пулев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024