Кубрат Пулев ще обмисля до вторник дали да приеме предложението на Петър Москов и да влезе в политиката като част от неговата партия КОД.

Най-успешният български боксьор през последните години покани бившия здравен министър от кабинета "Борисов 2" в спортния си център в София само ден след като с Москов са провели дълъг разговор. Председателят на КОД го призова, ако е готов, да се "качи на политическия ринг", а след срещата Кубрат не даде конкретен отговор, но съобщи, че ще помисли до 25 май.

Пулев обяви, че са му нужни няколко дни, за да реши, тъй като се ръководи от "принципи" и иска да е "максимално коректен", ако се захване с политиката. Каза още, че няма да прави самостоятелно решение, а ще се допита до специалисти.

На въпрос дали се опасява, че името му може да бъде използвано за привличане на избиратели, боксьорът заяви, че не може да бъде „разиграван“ и ако усети, че се правят опити за нещо подобно, ще се откаже.

"Винаги стилът ми е такъв, че съм готов на диалог с всички и когато такъв се инициира, аз винаги откликвам и съм на линия", каза 40-годишният Пулев по време на кратка пресконференция с Москов. "Смятам, че хората винаги трябва да разговарят, защото съм останал с впечатлението, че всички проблеми на хората идват от това, че не водят диалог. Оценявам, че той е видял в мен човек, който може да направи нещо за България в тази сложна обстановка. Затова откликнах на неговото желание да разговаряме лично".

Председателят на КОД каза, че не пристига като председател на политическа партия, а иска "смислен и дълбок разговор" за проблемите на обществото и отговорността, "която всеки от нас трябва да поеме".

"Тук съм да убедя човек като г-н Пулев да се качи на ринга, но не на неговия, а на един по-тежък, страшен и мръсен ринг. Може би ще излезе от зоната си на комфорт, но това, в което съм убеден като политик с дългогодишен опит, а и като гражданин, е, че ако не искаме още от същото, ни е нужна нова политическа енергия. Виждам в хора като г-н Пулев тази енергия – на подкрепата и на обичта на хората, които той има от мнозинството българи", заяви Москов.

"Кубрат има тази енергия и ако е готов да излезе от рамките на красивите, верни констатации в социалните мрежи, които прави, трябва да се качи на нов ринг. Да се борим за нашата държава, за България – ясно и почтено. Функцията на политическите партии е да дават възможност на хора като Кубрат, ако имат желанието и готовността, да променят това, от което всички се гнусим", добави председателят на КОД.

Малко преди парламентарните избори на 4 април Кубрат Пулев публикува силно критична позиция срещу политическите партии - включително към лидерите на ГЕРБ и "Има такъв народ" Бойко Борисов и Слави Трифонов.

Впоследствие той призна, че е получавал покани от Борисов да се присъедини към партията му, но е отказвал не само на него, а и на други политически формации. В същото време не изключи да влезе в политиката "ако хората счетат, че имат нужда от мен".

"Един час говорихме по телефона, впечатлен съм и му благодаря", каза Москов за Пулев. "Видях честен, почтен човек, който говори от сърцето си. Това е разговор между мъже. Чух и много отвратителни неща от други хора – че той не става, как говорел, как мислел. Искам хора като г-н Пулев да могат да влезнат и да направят промяна. Няма нищо по-силно, когато казваш нещо от сърцето си. Ако си готов, шампионе, да се качваме на ринга", обърна се лидерът на КОД към Кубрат.

Пулев му отговори, че се ръководи от принципите си и може да направи компромис, но "малък". Затова призова за разговор с Москов, за да разбере как той "вижда нещата" и след това да прецени дали ще се включи към проекта му. "Аз също съм биткаджия", отговори му лидерът на КОД.

КОД получи малко под 9500 гласа на последните парламентарни избори - 0,29% от всички гласували граждани. Сега партията на Москов ще се яви в коалиция с БЗНС на Николай Ненчев и Български демократичен форум, който на последните местни избори подкрепяше ГЕРБ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Руски знамена, естрадна музика и викове "ура": Как руснаците отпразнуваха анексията на украинските области

Кремъл организира специален патриотичен концерт по повод незаконното анексиране на 4-те украински области

Украйна е обкръжила руските сили в окупирания град Лиман

Падането му може да бъде най-голямата победа на Украйна на бойното поле след светкавичната контраофанзива

Нова двойка водещи ще води новините по БНТ

Досегашният водещ на новините Даниел Михайлов слиза временно от екран

Урсула фон дер Лайен: Газопроводът между България и Гърция е свобода от руската зависимост

От днес започва нова ера за България и Югоизточна Европа, заяви председателят на ЕК.

МОК: Руските спортисти, които не подкрепят войната, могат да се върнат към състезанията

Според президентът на МОК спортът трябва да бъде "нещо, което все още обединява хората и човечеството"

"Blonde" съживи мистериите около Мерлин Монро, но възмути някои зрители

Биографичният филм за Мерлин Монро се изкачи до върха на филмовата класация на Netflix още в първия ден, в който беше пуснат в платформата

Росен Христов: Пускането на интерконектора е стъпка напред, но не решава всички проблеми

Той определи интерконектора, по който ще тече азерски газ, като "много важен" за страната и за Европа.

Урсула фон дер Лайен пристигна в България за старта на газовата връзка с Гърция

Поводът е откриването на газовата връзка между България и Гърция, по която ще тече азерски газ

Днес е денят за размисъл преди предсрочните парламентарни избори

От полунощ до края на изборния ден не се допуска агитация за политически сили