Петър Москов реши да прави политик от Кубрат Пулев Снимка: © Mark Robinson/Matchroom Boxing

Бившият здравен министър при "Борисов 2" и председател на КОД Петър Москов обяви намеренията си да привлече в политическия си проект боксьора Кубрат Пулев.

Смисълът на партия като КОД е да дават платформа на личности, носещи със себе си политическа енергия "За". От много време следя изявите на един велик успял българин - Кубрат Пулев. Аз имам симпатии към г-н Пулев, защото той е човек, успял с труда си, с вътрешната си сила, а това е дефиницията за десен човек. Хора като г-н Пулев носят тази енергия на доверието и обичта на мнозинството българи. Когато такива хора казват "Аз съм за България", те получават присмех, че това е наивно. Само че аз съм също толкова наивен и този наивитет и човешка добрина е наивността на българските възрожденци, които са вдигали въстания и са строили новата българска държавност. Взел съм решение, ще търся г-н Пулев и ще му предложа, ще искам, ще го убеждавам, той да прехвърли тази силна енергия на подкрепа и обич от мнозинството българи там, където й е мястото - от спортния живот в политическия живот", каза Москов по-рано днес в интервю за БНТ.

КОД получи малко под 9500 гласа на последните парламентарни избори - 0,29% от всички гласували граждани.

Сега партията на Москов ще се яви в коалиция с БЗНС на Николай Ненчев и Български демократичен форум, който на последните местни избори подкрепяше ГЕРБ.

От разговора на Москов не стана ясно на какъв етап от намеренията си е да прави политик от Кубрат Пулев, но малко по-късно през деня дойде ново съобщение - този път от пресцентъра на БЗНС.

Според него боксьорът "е одобрил изцяло идеята на КОД, БЗНС и БДФ да обединят българската десница" и ще се срещне с Петър Москов в неделя в спортния център "Пулев". Планирано е и изявление на двамата пред медиите.

Малко преди парламентарните избори на 4 април Кубрат Пулев публикува силно критична позиция срещу политическите партии - включително към лидерите на ГЕРБ и "Има такъв народ" Бойко Борисов и Слави Трифонов.

Впоследствие той призна, че е получавал покани от Борисов да се присъедини към партията му, но е отказвал не само на него, а и на други политически формации. В същото време не изключи да влезе в политиката "ако хората счетат, че имат нужда от мен".

Най-добрият български боксьор до момента не е коментирал публично предложението на Москов.

Кубрат Пулев: Симпатизирах на Борисов, но той се провали. Трифонов не може да носи короната

В интервюто си за БНТ Петър Москов също се отдаде на закъснели критики срещу ГЕРБ, в чийто мандат стана министър.

"Големият упрек трябва да е към ГЕРБ и той да бъде отдясно. Този строй вляво, който виждате, е резултат на действията и бездействията на ГЕРБ. Новото правителство е функция на състав от бъдещо мнозинство на новата и старата левица. ГЕРБ избягаха от надеждите на хората, превърнаха се в част от това, срещу което се бореха навремето. ГЕРБ избяга от ценностите на десницата и се превърна в сговор за усвояване на еврофондове", каза Москов.

До преди дни той водеше преговори за коалиция с ВМРО ("уважавам голяма част от позиците на ВМРО в техния консерватизъм"), които пропаднаха.

Обяснението на Москов: "Във ВМРО не приемат разказа и тезата за това, че битката на консервативното и дясното трябва да е както със старите, така и с новите комунисти, и тя трябва да е за оставане в ЕС, а не за отиване в Евразийския съюз. Ако имате в редиците си офицери от ДС като Боян Чуков, виден защитник на евразийския проект, това ви превръща в нещо различно от националистическа партия, превръща ви в про-руска партия".

Кубрат Пулев към управляващите: Хронично болни сте от алчност. Омръзна ни от празни обещания


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024