На 14 ноември в Торино започват финалите на ATP, където ще играят 8-те най-добри играчи за годинитa: Новак Джокович, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Александър Зверев, Хуберт Хуркач, Матео Беретини, Каспър Рууд и Андеей Рубльов. Осем от най-добрите играчи в ранглистата ще премерят сили на италианска земя, борейки се за най-голямата победа в тениса.

Събитието, което до минaлата година беше в Лондон, ще се състои за първи път в Италия от 1970 г. Мачовете ще се играят в Паласпорт Олимпико - една от най-големите спортни зали в страната.

Родината на еспресото и пастата ще бъде домакин на мачовете на най-добрите тенисисти за 2021, а партньор на престижното събитие e италианският лидер на еспресо пазара в Италия - Lavazza.

Торино e родният град на Lavazza, откъдето са тръгнали първите стъпки на италианската семейна кафе-компания. Тази година се отбелязват и десет години от партньорството на Lavazza с тениса, което започна през 2011 г. на Уимбълдън и вече е част от всички турнири на Големия шлем. Над милион и половина чаши еспресо на всеки турнир енергизират световната тенис сцена.

За да подобри преживяването на ATP финалите в Торино и да популяризира италианската култура на пиене на кафе, компанията създава Lavazza Experience - серия от събития и срещи, които да забавляват посетителите.

Луиджи Лаваца основава фамилния си бизнес преди почти 126 години в Торино с отварянето на магазин за храни, купен за 26 000 лири, сега 20 долара. Вече четири поколения на семейство Лаваца управляват бизнеса.

Lavazza посреща на своя земя ATP финалите в Торино

„Финалът на ATP предлага страхотна възможност не само за демонстриране на най-високо ниво тенис пред аудиторията, но и за развитие и нови възможности за целия регион. Торино е градът, в който се роди Lavazza, а тенисът напомня именно на нашият път към успеха - страст за победа, добра стратегия и неизменното удоволствие от играта. Този град е мястото, където нашата визия за бъдещето пусна първи корени, тук е седалището ни Nuvola Lavazza, а от 14 до 21 ноември италианското еспресо ще сервира на родна земя.”, коментира Марко Лаваца, вицепрезидент от Lavazza Group, и член на почетния комитет на Nitto ATP Finals.

Гостите на ATP ще могат да разгледат музея на Lavazza и да се запознаят отблизо с историята на компанията.

Част от организираните от Lavazza преживявания за посетителите на турнира са фен зона на площад Сан Карло; специална еспресо стая в залата и ексклузивно пространство Lavazza Lounge, което ще е терен за интересни изложби и събития по време на мачовете.

Lavazza посреща на своя земя ATP финалите в Торино - специална еспресо стая в залата и ексклузивно пространство Lavazza Lounge

Огромна инсталация отвън на Паласпорт Олимпико ще запознае посетителите с технологията на бариста машините A Modo Mio на Lavazza. Те ще могат да влязат в кафемашина с човешки размери Deséa, за която е направена гигантска капсула Qualità Orо - популярното кафе на Lavazza.

Като платинен партньор, марката Lavazza ще присъства на корта заедно с играчите и техните фенове. В това пътуване на ароматно кафе, актуални събития и изложби ще участват и младите надежди на италианския тенис Яник Синер, Лоренцо Музети и роденият в Торино Лоренцо Сонего, които се вписват в стратегията на Lavazza за подмладяване на марката.

Най-добрите играчи на годината и едни от най-големите звезди от световния тенис - Новак Джокович, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Александър Зверев, Хуберт Хуркач, Матео Беретини, Каспър Рууд и Андеей Рубльов ще агитират феновете да пият еспресо, за да са максимално фокусирани и да не изпуснат нито един важен от момент от срещите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024