Лена Бориславова отговори на Тошко Йорданов със снимки от Харвард

Началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова реши да отговори задочно на нападките от страна на Тошко Йорданов по повод ролята ѝ в казуса с отменения избор на председателя на КЕВР Станислав Тодоров.

В четвъртък Йорданов се появи на трибуната на парламента, облечен в тениска с щампа "Harvard Law, just kidding", за да се подиграе с образованието на Бориславова. Той лично я обвини за това, че КЕВР остана без ръководител.

"Лицето Лена Бориславова не знам защо минава за добър юрист. Два пъти се издъни с две нейни искания, с две нейни настоявания, защото видимо тя командва цялата ви парламентарна група, колеги, както и бившият премиер, защото се съгласяваше с всяко казано нещо от нея, включително и в този случай. Два пъти се издъни професионално и два пъти Конституционният съд ни резна зелките образно казано за глупави, некомпетентни, юридически решения", обяви Йорданов по време на речта си.

Още тогава депутатът от ПП Искрен Митев укори председателя на ПГ на "Има такъв народ", че напада човек, който не присъства в залата и не може да се защити, докато самият той отказва да поеме отговорност за собственото си гласуване в полза на отменения избор.

Сходно е и посланието, с което Лена Бориславова решава да се защити през профила си във Facebook.

Тя публикува няколко свои снимки от завършването на Харвард в отговор на подигравките на Йорданов.

Бориславова пише още, че правилата за избор на председател на КЕВР "не са мои персонални правила, а колективно решение на управляващата коалиция".

"С тях и с кандидатурата на Станислав Тодоров се съгласиха всички партии в коалицията, включително бяха подкрепени в зала от г-жа Ива Митева и г-н Тошко Йорданов. Няма обективни и професионални аргументи зад поименната нападка срещу мен, като се има предвид, че всички гласуваха единодушно. Най-добрата атестация за политическа зрялост е да умееш да губиш с достойнство", пише още тя.

Провалът на избора на Станислав Тодоров дойде след решението на ГЕРБ да сезира Конституционния съд и след съгласието на КС с аргументите на опозицията, че не може правилата за избор на ръководител на регулатора да се променят на средата на вече започнала процедура.

Това доведе до опасност от пълна блокада в работата на КЕВР и до поредната "успешна колаборация" между ГЕРБ, ДПС и ИТН в 47 Народно събрание, с която беше върнат старият председател на комисията Иван Иванов.


http://boulevardbulgaria.bg/articles/toshko-yordanov-blesna-s-teniska-harvard-law-na-tribunata-na-ns-i-poluchi-zabelezhka


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери препродадоха билети за турнето на Тейлър Суифт в Европа

Колко сигурни са билетите на Eventim

20:11 - 07.05.2024
Важно днес

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд "Земеделие"?

Досегашният шеф на фонда стана служебен министър на земеделието

18:57 - 07.05.2024
Кино и сериали

Истинската история зад войната на зърнените закуски в „Unfrosted"

Конкуренцията между Kellog и Post е сравнявана с тази на Ford и General Motors

17:55 - 07.05.2024
Важно днес

Александър Дунчев и Мартин Заимов водят листи на "Зелено движение"

Бивш министър и депутати водят листите на "Зелено движение", които този път се явават самостоятелно на изборите

16:26 - 07.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ обяви водачите на листите си. Атанасов и Бориславова не са сред тях

Вижте водачите в листите на ПП-ДБ за парламентарния вот

15:30 - 07.05.2024
Важно днес

Вижте кандидатите за евродепутати от листата на ПП-ДБ

ПП-ДБ обявиха листата с кандидатите им за евродепутати

15:08 - 07.05.2024