LG Tone Free HBS-FN6 са безжични слушалки, за които трябва да знаете няколко важни неща: създадени са в колаборация с британския Hi-End бранд за звук Meridian, самопочистват се с UV светлина в кутията си, за 5 минути се зареждат, така че да можете да ги слушате час, и са водоустойчиви.

Освен това, толкова приличат като стил на Аir pods, че тийнейджърът у нас мина, прибра ги и забрави да ги върне.

От гледна точка на трендовете за 2020, дезинфекцията може би е много важна. Звукът и удобството обаче са онова, което ще ви задържи или отблъсне в едни слушалки.

Традиционно в края на годината избираме дума на годината. Без изненадани, за 2020 думата е пандемия. За всички агенти на home office-а обаче въпросът “Къде са ми слушалките?” беше ключов.

Първото нещо, което ще откриете за тези слушалки е, че те се свързват сами. Отваряте капачето на кутията им и ако телефонът ви е с включен Bluetooth, пишете ги свързани.

Друга екстра, която е доста симпатична, без въобще да има някакво особено приложение е, че отвътре кутията свети в особено приятно синьо. Макар то да не е свързано фактически с ултравиолетовото почистване, всеки път ви подсеща, че слушалките ви са минали и един цикъл на дезинфекция.

Технологията UVnano е тествана от TÜV SÜD и доказано убива 99,9% от бактериите Staphylococcus aureus (S. aureus) и Escherichia coli (E. coli).

За да работи, затворете капака за 10 минути, за да завършите цикъла на излагане на ултравиолетови лъчи.

Силиконът на самите тапи е удобен. Още с инсталирането идва и първият ъпдейт, като е добре да го направите, за да удължите жизнения цикъл на слушалките.

Следва частта с настройките. През приложението на слушалките можете да избирате от четири предварителни настройки на Meridian (Immersive, Bass Boost, Natural, Treble Boost) или да създадете две свои собствени, ако се чувствате по-компетентни от британците.

Ако смятате, че beats са най-добрите слушалки, действайте с bass-а, той е за вас. Ако обаче имате по-деликатно чувство за звук, можете да си поиграете с останалите три режима, които ще видите, че силно променят сцената. Въпрос на вкус е дали искате да чувате повече глас или да имате по-голяма звукова картина. Софтуерът предлага и две ваши настройки, в случай че решите да си поиграете с високите, ниските и средните честоти.

Meridian са едни от сериозните играчи на пазара на Hi End-a, те са сред първите, които започват да продават активни тонколони.

По отношение на стрийминга те успяха да направят MQA (Master Quality Authenticated) кодек, така че хората, които ценят добрия звук, да могат да слушат стрийминг, без звукът да се компресира излишно. Засега той работи с Tidel. Въобще, ако търсите хубав звук, ориентирайте се към Tidal, Deеzer или Qobuz. И трите платформи са платени, но цените не са страшни на фона на удоволствието, което ще си доставите.

LG Tone Free HBS-FN6 се справят чудесно с гласовете. От вас зависи и колко от околния шум искате да чувате - ако решите да се отнесете нанякъде, нямате абсолютно никакви грижи.

Това, което мен лично ме затрудни - командите с потупване по слушалката. Едно и две потупвания (отговаряне на обaждане и приключване на разговор или сътоветно спиране и пускане на песен) бяха ок, но с тройното потупване за превъртането на следващата песен не се разбрахме и ги сменях от телефона. Сигурно с известна практика бих свикнала, но в рамките на един час ми се получи само два пъти.

Минус е, че можете да ги свържете само с едно устройство - т.е. няма опция да ги ползвате едновременно и с компютър, и с телефон.

Предлагат се в два цвята - бял и черен. Цената им е 199 лева.


Ревюто отразява мнението на автора и не е част от рекламна кампания.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Netflix ще прави нов сериал от вселената на Stranger Things

Стрийминг услугата ще опита да превърне сериала в развлекателен франчайз

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Обвиненият за катастрофата при "Черни връх" е карал без книжка от 2005 г.

На "олимпийски" шопинг с Ивет Горанова

С какво се храни шампионката по карате и каква ще стане като порасне

ГЕРБ заплаши да бойкотира работата на НС до гласуването на нов кабинет

Атанасова каза, че няма смисъл да прави кворум на това "провалено и агонизиращо Народно събрание"

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

Според БНТ обвиненият шофьор е част от групировката на наркотрафиканта в Студентски град

ИТН обвини Кирил Петков, че създава "корупционна среда" в МРРБ

Премиерът забранил МРРБ да прави плащания над 900 000 лв. без разрешение на кабинета

ЕС обмисля нови ограничения за Facebook и Google заради политическите реклами

Идеята е да бъде забранено показването на политически реклами въз основа на някои лични потребителски данни

Повторният избор на нов директор на БНТ се отложи заради жалба

СЕМ реши да не дава начало на нов конкурс, преди да се изясни казусът с жалбата

Въпреки санкциите: Продукти на Apple и скъпи стоки пробиват път към Русия

САЩ и ЕС наложиха санкции за износ на луксозни вещи, компании масово напуснаха Русия. Но върви паралелен внос