Снимка: © Булевард България

Кандидатът за президент Лозан Панов атакува челно ГЕРБ, БСП и президента Румен Радев, като едновременно с това влезе в конфликт с коалицията, която подкрепи номинацията му - "Демократична България" - само няколко дни преди вота на 14 ноември.

"Днес рожбите на угоените паяци - Румен Радев и Бойко Борисов - играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим", пише Панов в дълго съобщение, публикувано във Facebook-профила му.

Поводът за постинга е годишнината от 10 ноември 1989 г., т.е. свалянето на Тодор Живков от постовете му на генерален секретар на БКП и председател на Държавния съвет след повече от три десетилетия начело на тоталитарния режим.

Председателят на ВКС отбелязва, че "ние все още сме "мухите", които угоените паяци“, служили на репресивната машина на бившата Държавна сигурност, продължават да ловят в своите капани". Панов прави ретроспекция на управлението на държавата от кабинета "Сакскобургготски" насам, като описва възхода на ГЕРБ и Бойко Борисов с определението "най-грозното и най-уродливото, което (репресивната машина на ДС) можеше да произведе" и свързва появата на "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев със същия генезис.

"Фалшивите обещания се сипят и днес, а случващото се удивително напомня за 2009 г., когато Бойко Борисов и Цветан Цветанов като Батман и Супермен, на които удивително наподобяват някои нови момчета в политиката ни днес, громяха от телевизора корупцията на всички нива. Корените на новите момчета, които ще ни „спасяват“, отново водят към „угоените паяци", пише Лозан Панов.

Той призовава президента да "излезе от пашкула на ченгетата, в който се е свил" и го обвинява за това, че "сценаристите са ударили г-н Радев здраво през ръцете и промяна не е имало и няма да има при неговото управление".

Панов критикува и "Демократична България" за това, че се бори за съдебна реформа, но не пита защо Радев не е внесъл проекта за конституционни промени, които подготвяше през 2019-2020 г. Той напомня и за това, че Корнелия Нинова, която издигна Радев за първия му мандат, е излъчила представители във ВСС, които "безусловно подпомагаха завладяването на съдебната ни система".

"Демократична България би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата „съдебна реформа“, ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система", казва Лозан Панов.

Посочвайки, че "Тандемът Борисов-Пеевски е продукт на една и съща машина, защото генезисът на ДПС се крие в бившата Държавна сигурност", Панов прави препратка и към шефа на НАП Румен Спецов, назначен по време на служебното правителство въпреки съмненията, че е прехвърлил данъчно-задължената си фирма на малоимотно лице.

Лозан Панов твърди, че е извикан на среща от Спецов, който го е уведомил, че "ще обжалва решенията на съда по ревизионните ни актове със съпругата ми и терорът върху семейството ми ще продължи".

"Очевидно го бяха изпратили, за да ме обработи и да стана по-сговорчив с „промяната“. Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям. В една нормална правова държава г-н Спецов отдавна щеше да е изправен в съдебна зала като обвиняем, но ние не сме такава", пише още той.

"Преди 12 години, търговците на влияние в медиите, Ви убедиха, че една личност, свързана в миналото си с подземния свят като Бойко Борисов, ще пребори корупцията на Тройната коалиция и ще ни даде шанс за по-добър живот. Спомнете си още колко дъна се отвориха оттогава! Днес е 10.11.2021г., мили хора, 32 години безкрайни лъжи, кражби и измами, докато децата ни безвъзвратно избягаха от това клето място", пише Лозан Панов.


"Тренд": Шест сили в парламента, минимална разлика между БСП и Кирил Петков


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Интерконекторът с Гърция най-после получи Акт 16

На 1 октомври България ще може да получава азерски газ по връзката с Гърция

Отнета от руски олигарх суперяхта беше продадена за 37 млн. долара

Суперяхтата, която разполага с шест палуби, басейн и киносалон, вече е собственост на неизвестен купувач.

Държавата опита да продаде кораба "Vera Su", но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на държава да продаде на търг кораба "Вера Су", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа неуспешен

Дезинформация за 200 млн. европейци: "Мета" и журналисти разкриха руска мрежа за пропаганда

Мрежата е най-голямата досега от началото на войната. Имитиращи сайтове на медии, руски посолства и стотици долари за реклама на пропаганда

Меркел се появи с предупреждение: "Путин не блъфира с ядрената заплаха"

SDZ: "Меркел се въздържа да коментира актуални проблеми - вероятно защото част от тях са резултат и на собственото ѝ управление"

Над 80% от блоковете в София нямат мълниезащита

Инсталациите са отстранявани по време на покривни ремонти

"Дори руснаците, които подкрепяха войната, вече не искат да имат нищо общо с Путин"

Руският поглед отвътре - от преподавател по математика в Москва

8 американски щата съдят криптоплатформата Nexo на бившия депутат Антони Тренчев

Бившият депутат от Реформаторския блок Тренчев и свързаният с HelpKarma Кънчев отговориха на обвинението