Лошите събития в живота винаги раждат вълна от солидарност. Русия е огромен пазар за преимум марките, но изтеглянето от там е неизбежно. Едни от най-извесните брандове в света дариха солидни суми в помощ на Украйна.

Chanel

Марката обяви, че дарява 2 милиона евро за организацията на ООН в помощ на бежанците - UNHCR и на фондация CARE. Френската луксозна къща заяви, че нейната фондация Chanel ще работи в тясно сътрудничество с местните си партньори, за да осигури бъдеща подкрепа в средносрочен и дългосрочен план за жените и децата, засегнати от тази развиваща се ситуация.

LVMH
Луксозният гигант, под чиято шапка са марки като Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs и BVLGARI, направи дарение за 5 милиона евро към Червения кръст , дарителска инициативата е от името на служителите и 76-те бранда, част от LVMN.

Balenciaga

Balenciaga има 12,8 милиона последователи в Instagram и предимно руска клиентела. Миналата седмица брандът изтри всичките си постове и остави само флага на Украйна, докато на сторита се отразява случващото се в кризисната държава от медията Reuters. Креативният директор на Демна Гвасалия произхожда от Абхазия, и по негова идея Balenciaga се пранасочи към програмата за дарения на World Food Programme (Световната програма за храни).

Prada
Prada обединява сили със седмицата на модата в Милано, като осигурява дарение на UNHCR Италия.

Acne Studios
Швейцарската марка подготвя представянето на новата си сезонна колекция, с което обяви съвместни дарения за Unicef и UNHCR.

Eytys
Друг швейцарски бранд, чийто средства отиват за Unicef и UNHCR. Eytys набира средства от продажбите на книгата си от 2014 "48 часа в Киев", направена в партньорство с украинските артисти Саша Курмаз и Никита Середа.

Rowing Blazers

Американският художник Ричард Хайнс си партнира с уличния бранд Rowing Blazers за дизайна на благотворителна тениска. 100% от продажбите ще отидат за организацията Save The Children.

,,Ще промени ли света една тениска? Не. Дори и малко. Но е важно да направим нещо и да не живеем дните си си сякаш всичко е нормално, защото не е. Докато светът гледа с ужас събитията, които се развиват в Украйна, Save the Children предоставя животоспасяваща помощ на децата и техните семейства на място.", казва творческият екип на RB.

Относно дизайна на тениската, художникът споделя ,,Първият ми отговор по време на криза е: направи рисунка. Когато публикувах тази на на самотния мъж, държащ украинското знаме, положителната обратна връзка дойде незабавно и напомни за силата на изкуството - да обединява. Толкова съм развълнуван да си сътруднича с Rowing Blazers и да знам, че рисуването генерира средства за фонд, подпомагащ кризата в Украйна."

Pleasures
Още една улична марка, със съсобственик украинец. Средствата от тениската отиват директно към Unicef. Дизайнът е правен от чичото на съсобственика, който е украински графичен дизайнер.

Marine Serre
Победителят под шапката на LVMH Marine Serre дарява директно на Lédecins Sans Frontières и дава процент от продажбите, направени от техен pop-up магазин. Екипът на марката също ще изпрати дрехи, одеяла и консумативи към жертвите на войната.

Jacquemus
Луксозен френски бранд свързан с l'Agence des Nations - френска организация, подкрепяща бежанците.

Heliot Emil
Друг френски дизайнер работещ с Unicef е Heliot Emil. Дизайнерът обявява предстоящото пускане на предварителни поръчки.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радостин Василев обяви, че не е бил заплашван от Кирил Петков и Асен Василев

Съпредседателите на ПП не са заплашвали Радостин Василев за записите

13:06 - 30.05.2023

Радев още не пуска промените, които биха позволили отстраняването на главния прокурор

Гласуваните в петък закони не са обнародвани в редовния брой на Държавен вестник

12:45 - 30.05.2023

ГЕРБ отписа споразумението с ПП-ДБ, иска ново начало за кабинет

Мария Габриел постави условия пред ПП-ДБ за продължаване на преговорите

12:34 - 30.05.2023

Москва съобщи за "терористична" атака с дронове и обвини Украйна

Безпилотни самолети удариха няколко сгради в Москва

11:47 - 30.05.2023

Изкуствен интелект, дизайн, архитектура и космология се срещат на фестивала SHAPESHIFT

Програмата включва лекции, изложби и филмови прожекции.

11:28 - 30.05.2023

ВАС отказа да даде убежище на руснак у нас, защото в Русия "няма репресии"

"Няма основания да бъде прието, че в Русия се предприемат безогледно масови репресии срещу гражданите", твърди ВАС

11:02 - 30.05.2023

Асен Василев се яви на разпит в прокуратурата заради заплахата срещу Радостин Василев

Разпитът е свързан с твърденията за заплаха срещу Радостин Василев

09:39 - 30.05.2023

Succession: Всички са пожертвани в борбата за наследство - дори победителите

Финалът на сериала даде отговор на най-чакания въпрос: кой ще бъде наследникът. Оказа се, че това никога не е имало значение

09:19 - 30.05.2023