Лошите събития в живота винаги раждат вълна от солидарност. Русия е огромен пазар за преимум марките, но изтеглянето от там е неизбежно. Едни от най-извесните брандове в света дариха солидни суми в помощ на Украйна.

Chanel

Марката обяви, че дарява 2 милиона евро за организацията на ООН в помощ на бежанците - UNHCR и на фондация CARE. Френската луксозна къща заяви, че нейната фондация Chanel ще работи в тясно сътрудничество с местните си партньори, за да осигури бъдеща подкрепа в средносрочен и дългосрочен план за жените и децата, засегнати от тази развиваща се ситуация.

LVMH
Луксозният гигант, под чиято шапка са марки като Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs и BVLGARI, направи дарение за 5 милиона евро към Червения кръст , дарителска инициативата е от името на служителите и 76-те бранда, част от LVMN.

Balenciaga

Balenciaga има 12,8 милиона последователи в Instagram и предимно руска клиентела. Миналата седмица брандът изтри всичките си постове и остави само флага на Украйна, докато на сторита се отразява случващото се в кризисната държава от медията Reuters. Креативният директор на Демна Гвасалия произхожда от Абхазия, и по негова идея Balenciaga се пранасочи към програмата за дарения на World Food Programme (Световната програма за храни).

Prada
Prada обединява сили със седмицата на модата в Милано, като осигурява дарение на UNHCR Италия.

Acne Studios
Швейцарската марка подготвя представянето на новата си сезонна колекция, с което обяви съвместни дарения за Unicef и UNHCR.

Eytys
Друг швейцарски бранд, чийто средства отиват за Unicef и UNHCR. Eytys набира средства от продажбите на книгата си от 2014 "48 часа в Киев", направена в партньорство с украинските артисти Саша Курмаз и Никита Середа.

Rowing Blazers

Американският художник Ричард Хайнс си партнира с уличния бранд Rowing Blazers за дизайна на благотворителна тениска. 100% от продажбите ще отидат за организацията Save The Children.

,,Ще промени ли света една тениска? Не. Дори и малко. Но е важно да направим нещо и да не живеем дните си си сякаш всичко е нормално, защото не е. Докато светът гледа с ужас събитията, които се развиват в Украйна, Save the Children предоставя животоспасяваща помощ на децата и техните семейства на място.", казва творческият екип на RB.

Относно дизайна на тениската, художникът споделя ,,Първият ми отговор по време на криза е: направи рисунка. Когато публикувах тази на на самотния мъж, държащ украинското знаме, положителната обратна връзка дойде незабавно и напомни за силата на изкуството - да обединява. Толкова съм развълнуван да си сътруднича с Rowing Blazers и да знам, че рисуването генерира средства за фонд, подпомагащ кризата в Украйна."

Pleasures
Още една улична марка, със съсобственик украинец. Средствата от тениската отиват директно към Unicef. Дизайнът е правен от чичото на съсобственика, който е украински графичен дизайнер.

Marine Serre
Победителят под шапката на LVMH Marine Serre дарява директно на Lédecins Sans Frontières и дава процент от продажбите, направени от техен pop-up магазин. Екипът на марката също ще изпрати дрехи, одеяла и консумативи към жертвите на войната.

Jacquemus
Луксозен френски бранд свързан с l'Agence des Nations - френска организация, подкрепяща бежанците.

Heliot Emil
Друг френски дизайнер работещ с Unicef е Heliot Emil. Дизайнерът обявява предстоящото пускане на предварителни поръчки.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Да напуснеш работата и стария си дом, за да живееш на път с цялото семейство

Трети ден сайтът на БАБХ е недостъпен заради хакерска атака

От Агенцията посочват, че атаката не влияе върху работат им на граничните пунктове в страната

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

"Въпреки че това е бомба, ако трябва да гръмне в ръцете ми, но ще подкрепя бизнеса", обяви новият министър на икономиката