Лошите събития в живота винаги раждат вълна от солидарност. Русия е огромен пазар за преимум марките, но изтеглянето от там е неизбежно. Едни от най-извесните брандове в света дариха солидни суми в помощ на Украйна.

Chanel

Марката обяви, че дарява 2 милиона евро за организацията на ООН в помощ на бежанците - UNHCR и на фондация CARE. Френската луксозна къща заяви, че нейната фондация Chanel ще работи в тясно сътрудничество с местните си партньори, за да осигури бъдеща подкрепа в средносрочен и дългосрочен план за жените и децата, засегнати от тази развиваща се ситуация.

LVMH
Луксозният гигант, под чиято шапка са марки като Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs и BVLGARI, направи дарение за 5 милиона евро към Червения кръст , дарителска инициативата е от името на служителите и 76-те бранда, част от LVMN.

Balenciaga

Balenciaga има 12,8 милиона последователи в Instagram и предимно руска клиентела. Миналата седмица брандът изтри всичките си постове и остави само флага на Украйна, докато на сторита се отразява случващото се в кризисната държава от медията Reuters. Креативният директор на Демна Гвасалия произхожда от Абхазия, и по негова идея Balenciaga се пранасочи към програмата за дарения на World Food Programme (Световната програма за храни).

Prada
Prada обединява сили със седмицата на модата в Милано, като осигурява дарение на UNHCR Италия.

Acne Studios
Швейцарската марка подготвя представянето на новата си сезонна колекция, с което обяви съвместни дарения за Unicef и UNHCR.

Eytys
Друг швейцарски бранд, чийто средства отиват за Unicef и UNHCR. Eytys набира средства от продажбите на книгата си от 2014 "48 часа в Киев", направена в партньорство с украинските артисти Саша Курмаз и Никита Середа.

Rowing Blazers

Американският художник Ричард Хайнс си партнира с уличния бранд Rowing Blazers за дизайна на благотворителна тениска. 100% от продажбите ще отидат за организацията Save The Children.

,,Ще промени ли света една тениска? Не. Дори и малко. Но е важно да направим нещо и да не живеем дните си си сякаш всичко е нормално, защото не е. Докато светът гледа с ужас събитията, които се развиват в Украйна, Save the Children предоставя животоспасяваща помощ на децата и техните семейства на място.", казва творческият екип на RB.

Относно дизайна на тениската, художникът споделя ,,Първият ми отговор по време на криза е: направи рисунка. Когато публикувах тази на на самотния мъж, държащ украинското знаме, положителната обратна връзка дойде незабавно и напомни за силата на изкуството - да обединява. Толкова съм развълнуван да си сътруднича с Rowing Blazers и да знам, че рисуването генерира средства за фонд, подпомагащ кризата в Украйна."

Pleasures
Още една улична марка, със съсобственик украинец. Средствата от тениската отиват директно към Unicef. Дизайнът е правен от чичото на съсобственика, който е украински графичен дизайнер.

Marine Serre
Победителят под шапката на LVMH Marine Serre дарява директно на Lédecins Sans Frontières и дава процент от продажбите, направени от техен pop-up магазин. Екипът на марката също ще изпрати дрехи, одеяла и консумативи към жертвите на войната.

Jacquemus
Луксозен френски бранд свързан с l'Agence des Nations - френска организация, подкрепяща бежанците.

Heliot Emil
Друг френски дизайнер работещ с Unicef е Heliot Emil. Дизайнерът обявява предстоящото пускане на предварителни поръчки.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024