Любовта е за двама - Grand Optics и Joy Optics със специално предложение за Св. Валентин Снимка: © Unsplash

Романтика и настроение се носи из въздуха с наближаване на Свети Валентин. Ако тази година желаете да избягате от клишето - бутилка вино и плюшени сърца за половинката, подарете стилен аксесоар - очила.

Любовта е за двама, затова във вериги оптики Grand Optics и Joy Optics са подготвили специално предложение за влюбените – два броя слънчеви или диоптрични очила на цената на един. Предложението е валидно до края на февруари при покупка във всички магазини в София и страната.

Превърнете изборът на очила заедно в приятно и вълнуващо преживяване.

Каква форма обаче да изберете според формата на лицето?

Овално лице

Това е идеалната форма, тъй като ще изглеждате страхотно с повечето рамки – квадратни, котешки, кръгли, авиатор. Избягвайте единствено овърсайз моделите. Ако желаете да запазите по-младежко и закачливо излъчване, изберете цветни очила – в пастелни или ярки нюанси. Черните очила са класически избор, символ на вечната елегантност и можете да ги съчетавате с всякакви стилoве. Харесвани са от дамите, които залагат на загадъчната визия.

Квадратнo лице

Изберете очила с противоположна форма, за да омекотите чертите на лицето. Кръглата форма подхожда най-добре на квадратното лице. Всяка дама трябва да притежава поне един чифт слънчеви очила или диоптрични рамки в модерния cat eye стил. Издължените линии на модела са изключително елегантни и привличащи вниманието. За мъжете добър избор са овалните модели.

Лице с форма на сърце

Ще изглеждате очарователно с очила тип авиатор, както и стил котешко око. Важен е балансът, така че ако сте с по-малко лице, за вас са подходящи по-фините модели, в другият случай можете да си позволите по-плътни рамки.

Кръгло лице

Отново важи правилото за контрастта. Чудесно ще ви стоят квадратни и тренди многоъгълни очила. Избягвайте стил Wayfarer, минималистичните варианти, както и овалните форми.

Продълговато лице

За вас са идеални по-издължените модели. Заложете на очила с повече детайли отстрани.

След като сте избрали идеалната за вас форма слънчеви очила, помислете за цвета на стъклата. Градиент (преливащ цвят) лещи добавят стилен акцент във визията, а разнообразието от цветове е богато. Поляризираните стъкла са подходящи за шофиране, тъй като помагат за намаляване на отблясъците от слънцето. Комфортът не е за подценяване, затова се уверете, че рамките пасват добре на носа и ушите ви. И не на последно място за слънчевите очила най-важно е да притежават 100% UV защита.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024