Мачът на звездите в NBA: спектакъл в памет на Коби Брайънт Снимка: © getty images
  • Отборът на ЛеБрон Джеймс спечели един от най-оспорваните мачове на звездите в NBA
  • Двубоят започна с осем секунди мълчание в почит на Коби Брайънт, а след това Меджик Джонсън даде реч в памет на легендата на "Лос Анджелис Лейкърс"
  • В последната четвъртина часовникът не работеше, като победител щеше да стане този, който пръв стигне до сумата на точките на водача от третата и 24 - номерът на Коби
  • Кауай Ленърд спечели наградата за най-полезе играч, която вече ще носи името на Брайънт

Отборът на ЛеБрон Джеймс спечели един от най-оспорваните мачове на звездите в NBA, надделявайки над състава, предвождан от Янис Адетокумбо. 69-ото ежегодно баскетболно шоу завърши при резултат 157-155, а битката до последната секунда бе точно в духа на Коби Брайънт, който почина при катастрофа с хеликоптер преди месец.

Националната баскетболна асоциация използва събитието, за да отчете по различни начини за пореден път почитта си към постиженията и личността на легендата на „Лос Анджелис Лейкърс“. Всичко започна с осем секунди мълчание, а впоследствие друго от големите имена на „езерняците“ Меджик Джонсън даде реч за Коби, след което Дженифър Хъдсън пя в негова памет.

Най-големият жест към покойни баскетболист обаче бе наименуването на наградата за „най-полезен играч“ в мача на негово име. Първият състезател, който получи приза „Коби Брайънт“ бе Кауай Ленърд, който завърши срещата с 30 точки в отбора на ЛеБрон.

Краят на двубоя също бе свързан с Брайънт. Организаторите решиха тази година в четвъртата част часовникът да не работи. Вместо да се играе до изтичане на времето, победител щеше да стане отборът, който пръв стигне до точките на водача от третата четвърт плюс 24 – един от двата номера, с които Коби игра по време на кариерата си.

В случая целта бе 157 точки и при 156 на 155 Антъни Дейвис застана на линията за изпълнение на наказателни удари. Пропусна първия, но при втория отборът на ЛеБрон триумфира.

Джеймс и Крис Пол завършиха с по 23 точки, а Дейвис – с 20. В противниковия състав Адетокумбо бе не само капитан, но и големия лидер – 25-те му точки и 11-те борби обаче не бяха достатъчни за успеха. Кемба Уолкър добави 23.

Джоел Ембийд, който определи срещата като най-драматичния Мач на звездите в историята, завърши с 21, редом с Руди Гобърт.

Не всички нововъведения тази година бяха свързани с тазгодишното събитие. Форматът бе променен, като вместо играчите да са разделени на представители на Източна и Западна конференция, двамата капитани получиха правото да избират свободно съотборниците си.

Освен това бе вкаран и елемент на благотворителност в първите три четвъртини. Всяка от тях бе отделен сблъсък, в края на който отборът победител носеше по 100 хиляди долара за децата в Чикаго.

Всички в отбора на ЛеБрон носега сини тениски с №2, с който играеше дъщерята на Коби Гиана, която бе в хеликоптера с него, докато този на Адетокумбо – червени с №24, номерът на Брайънт.

За шоуто допринесоха музикалните изпълнения на Chance The Rapper, Lil Wayne, DJ Khaled и Quavo от рап триото Migos.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024