Снимка: © cska.bg

Всички двубои от футболната Първа и Втора професионална лига в българския футбол ще се играят без публика на стадионите. Това оповести спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз и допълни, че постановлението влиза в сила от днес - понеделник (9 март). То ще важи до второ нареждане и е базирано на мерките на Министерски съвет за ограничаване разпространението на вируса COVID-19.

Освен това са преустановени всички мачове от аматьорските футболни лиги - нивата под Първа и Втора лига. 

На срещите ще се допускат само лицата от съответните футболни клубове, пряко ангажирани и отговорни за нормалното протичане на срещите. Преустановяват се всички изисквания за микс-зони и пресконференции след двубоите, като ще се допускат само журналисти, оператори и служебни лица от електронните медии, които имат права за директно излъчване на двубоите. Оператори на клубните камери на участващите отбори също ще бъдат допускани.

Днес се играха мачовете от втория ешелон между "Монтана" и "Лудогорец 2" (2:0), както и "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Хебър". На съответните стадиони имаше зрители, тъй като решението на БФС още не бе влязло в сила. От съюза призоваха феновете да спазват всички правила за опазване на здравословното им състояние и да ограничат до минимум контактите по трибуните. 

Българският футболен съюз и организаторите на футболните срещи по места ще вземат всички мерки за спазване на разпорежданията на държавните власти и Националния оперативен щаб по време на спортните мероприятия на 8 март, обявиха от съюза.

По-рано днес стана ясно, че временно се спира продажбата на билети за предстоящия полуфинален плейоф за ЕВРО 2020 между България и Унгария. Баражът е насрочен за 26 март на националния стадион "Васил Левски".

Преустановена е и продажбата на пропуски за европейската квалификация на младежкия национален отбор срещу Естония на 29 март. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети