Мадарският конник - враг номер едно на Тутраканската селищна система

"Вижте какво евро са ни предвидили. Стъпкан лъв!" - този боен зов проехтя из Facebook-дебрите на поборниците за лева, предвождани от човека с прякор на руска стотинка.

Виновниците за обезчестяването на българската майка юнашка, разбира се, са евробабаитите, предложили Мадарският конник да украсява новата монета на общата европейска валута.

Известният релеф от епохата на Първата българска държава, признат за паметник на световното културно наследство от ЮНЕСКО, се оказа дръзко посегателство срещу всичките хиляда и триста години българщина.

Възмутеното гражданство вижда нещо страшно в образа - символ на надмощието на ханове от 8-9 век, изсечен върху скала в главния култов център на стара България. Не е ясно само защо го вижда чак сега - същият символ стои върху монетите, които иначе държи да запази в джоба си до 2047 г. Всички чакаме и момента, в който установят с изненада, че съществува валутен борд, благодарение на който левът е чекова книжка за евро, както казваше Красимир Ангарски.

Народът обаче пита и отговор не иска:

  • "Защо лъвът е толкова немощен?",
  • "Монетата трябва да е с образователна цел - лъвът дори хуманитарно е унизен - трябва да се премахне в този вид или да се постави ГОРД",
  • "Лъвът стои, като пребито, гладно и мръзнещо коте! Направо жалък и гладен лъв и коня го е смачкал. Това ако е лъв то аз съм Дядо Коледа1".

Най-компетентните експерти по парична политика в България - събирачите на подписи за референдум срещу еврото от метростанция "Дружба" - разкриват сатанинския замисъл на ЕС, забъркан още преди 15 години с брашно от инсекти и сок от 5G.

"Защо не сложат например "Св. св. Кирил и Методи", та над 420 000 000 души говорят и пишат на езика?!!!! Защото Станишев ни вкара в ЕС с български език, който е диалект на руския (всеки може да провери)", обяснява Кирил Стоянов с присъщата увереност на човек, който сам си преценя в тоя живот.

"Нищо няма да смачкате, нищо няма да скопите, подлоги долни. Ще запазим и лъва, и лева", се заканва той, съобразително заменил по някоя кирилска буква с гръцките им еквиваленти, за да може хем да си изрази свободното слово, хем да не го хване тока през алгоритъма на Telus.

При толкова тежка ръкавица в лицето на евротолеразъма - дипломите си късат няколко поколения учители по история. В гроба си се въртят Феликс Каниц, Константин Иречек и братя Шкорпил, посветили работата си на изследването на Мадарския конник още преди 150 години.

Мълчи и докторът по история Костадин Костадинов, съставител на цели 61 страници учебник по Родинознание, в който няма нито дума за хуманитарно унизения и стъпкан български лъв при описанието на паметника в Мадара.

Всеки сам си преценя.

А най-доброто предложение за алтернативен гръб на българското евро дава Крум Гюров във Facebook:

"Бай Ганьо на магаре е най-удачно".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Путин заговори за мир, но при условия, които гарантират, че войната ще продължи

Руският президент поиска украинската армия да се оттегли от свои територии

13:13 - 14.06.2024
Политика

Десните популисти изпреварват партията на британския премиер Сунак в проучване преди вота

Управляващата партия на премиера Сунак е едва трета в прогнозните резултати за вота

12:27 - 14.06.2024
Важно днес

Слави Трифонов и кандидати на ГЕРБ и ДПС се отказаха от парламента

Шест кандидати, избрани за депутати, се отказват от мястото си в следващия парламент

11:23 - 14.06.2024
Важно днес

Ремонт на тротоар в Костинброд предизвика взрив в къща

78-годишна жена е с изгаряния след инцидента

10:55 - 14.06.2024
Кино и сериали

"House of the Dragon" е подновен за трети сезон още преди премиерата на втори

HBO работи и по нов спин-оф сериал от света на "Игра на тронове".

10:23 - 14.06.2024
Бизнес

Акционерите в Tesla одобриха рекорден бонус за Мъск, той заяви, че ги "обича"

Рекордният пакет е на стойност от около 48 млрд. долара

09:30 - 14.06.2024