Македонски вицепремиер "подсети" Борисов за снимките му с пачките в нов задочен скандал Снимка: © Getty Images

Вицепремиерът на Северна Македония Александър Николоски отговори с ново предизвикателство след призива на Бойко Борисов към него да подаде оставка заради обидни реплики към българските власти.

Николоски обяви, че "неуспешни български политици" създават "истерия" от изказванията им, вместо да "дадат отговор на своето общество за високата степен на корупция и престъпност в България и за лошата икономика".

Той директно хвърля топката в полето на Бойко Борисов, като напомня за скандала със снимките от спалнята му и чекмеджето с пачки и пистолет.

"От мен искат оставка политици, които ги видяхме на снимки как спят в креват до кюлчета злато и стотици хиляди евро. Такива политици ли ще ми искат оставката? Извинете, господа, но вие не сте достойни да ми искате оставката. Жалко е, че добрите отношения между два близки народа са унищожавани от корумпирани политици, които не могат да направят нищо за собствената си държава, освен да внасят гняв и омраза", обяви още той, цитиран от македонското издание на "Свободна Европа".

Николоски говори освен за Борисов и за "един голям олигарх в България", и споменава президента Румен Радев, "който нямаше минимално приличие и цивилизовано отношение да постави македонското знаме при посещението (на Гордана Силяновска-Давкова)".

В момента премиерът Християн Мицкоски е в Брюксел, където се среща с ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия.

Изказването на Александър Николоски, което определяше като "нецивилизовано" поведението на президентската институция в София, беше посрещнато със силен отпор от няколко политически сили в България.

Оставката му беше поискана както от Бойко Борисов, така и от председателя на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

В четвъртък сутрин Лена Бориславова (ПП-ДБ) нарече "недопустим" езика, който използват управляващите в Скопие по адрес на българските власти заради казуса със знамето.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Израел нападна Ливан и започна "нова фаза на войната" срещу "Хизбула"

Израел започна да нанася удари по цели в Ливан в поредна ескалация на напрежението

20:01 - 19.09.2024
Важно днес

Законът на "Възраждане" за чуждестранните агенти се провали в парламентарна комисия

Законопроектът беше отхвърлен още на първо четене и събра подкрепа само от "Възраждане"

19:03 - 19.09.2024
Живот

Висша мода по халат: Риана, Изабел Юпер и новата мания по комфортни дрехи

Нова тенденция превръща халатите за баня в облекло от висшата мода

18:50 - 19.09.2024
Технологии

Huawei представи 14 нови смарт часовника. Сред тях и за 24-часово следене на кръвното

И тази година Huawei избра Барселона, за да представи новите си смарт часовници

17:50 - 19.09.2024
Важно днес

ЕС праща 160 млн. евро на Украйна, взети от замразени руски активи

Средствата ще отидат за хуманитарна помощ и ремонти на енергийната инфраструктура

16:44 - 19.09.2024
Текстове от партньори

Player 0.0 е първото по рода си виртуално състезание за почитателите на F1®, в което най-добрият шофьор е този, който не пие

Участниците ще се състезават на специални симулатори за място на световния финал, където ще могат да се изправят срещу трикратния световен шампион във F1® и официален посланик на Heineken® 0.0 Макс Верстапен

16:31 - 19.09.2024