Малина Чавдарова ще поеме поста директор "Човешки ресурси" във Vivacom Снимка: © Vivacom

Ключова кадрова промяна предстои в началото на следващата година във "Vivacom".

От януари 2023 Малина Чавдарова, която е част от екипа на "Човешки ресурси" в компанията вече 15 години, ще оглави дирекцията, след като дългогодишният ръководител Галина Софрониева се пенсионира. Промяната ще влезе в влиза от 1 януари 2023 година.

Галина Софрониева започва кариерата си като специалист в компанията, след което преминава през различни ръководни позиции, а през последните седем години е начело на дирекция "Човешки ресурси". Тя е част от всички мащабни проекти, свързани с трансформацията на телекома.

През 2018 г. печели приза HR директор на годината от Българската асоциация за управление на хора, а от март 2022 година е член на Управителния съвет на организацията.

Малина Чавдарова има над 15 години опит в човешките ресурси, придобит изцяло в рамките на Vivacom

Малина Чавдарова има над 15 години опит в човешките ресурси, придобит изцяло в рамките на Vivacom. Започнала като стажант, тя преминава през различни позиции и отговорности, свързани със структурни промени и трансформации, подбор и програми за развитие на служителите, системи за бонусни и комисионни схеми, вътрешни политики за възнаграждения и управление на годишното представяне.

Професионалният път на двете дами е пример за възможностите за израстване и приемственост във Vivacom, допълнително развити и надградени през последните две години.

Неслучайно, малко след като стана част от United Group и промени статуквото на пазара на телекомуникационните услуги с лансирането на редица иновации в сектора, Vivacom постигна и върхово признание като работодател. В среда на обща икономическа несигурност и предизвикателства в страната компанията се нарежда в топ 10 на най-желаните работодатели в България през 2022 г., според последното издание на престижното проучване Employer of Choice.

Телекомът, в който работят 4500 служители, отбелязва най-висок скок в класацията - с цели 40 позиции спрямо миналогодишното издание, като вече е на 10-о място, със сериозна преднина спрямо останалите участници в сектора. Признанието е и на фона на общото отстъпление на технологичния сектор от водещите позиции в класацията.

"Доверие, приемственост, прозрачност, непрекъсната обмяна на знания и опит между различни специалисти и много добри възможности за развитие в една динамична компания с ясно изявени иновативен дух и лидерство - това са само част от причините, заради които Vivacom e толкова желан работодател. Високата оценка би била невъзможна без огромния принос на Галина Софрониева, на която благодаря за всичко, както и на Малина Чавдарова, която ще продължи отличната работа на направление „Човешки ресурси“ в следващия етап от развитието ни“, казва главният изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев.

Галина Софрониева споделя, че завършва професионалната си кариера с благодарност за всички стъпки от дългия път, който е извървяла заедно с екипа на телекомуникатора.

"Особено удовлетворение в този момент ми носи успехът и признанието, които получихме тази година - Vivacom да заеме заслужено мястото си в топ 10 на най-желаните работодатели в страната. Тази висока оценка е още по-значима, защото идва в една много предизвикателна година“, коментира тя.

„С благодарност и огромна мотивация поемам по стъпките, които заедно с Галина и целия екип направихме, за да бъде Vivacom предпочитаната среда за най-добрите кадри в телекомуникационния бизнес, защото те са ключът към още по-успешното ни бъдещо развитие“, казва и новият директор на отдел "Човешки ресурси" Малина Чавдарова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

БСП "събори" областния управител на Хасково. Той твърди, че мишената е президентът

Минко Ангелов подава оставка, но очаквал атака: заради сигнал за незаконно строителство но "Капитан Андреево"

18:42 - 29.11.2022

ЕК започна две наказателни процедури срещу България заради пътната безопасност

Брюксел изпраща уведомително писмо до София за случаите

17:58 - 29.11.2022

Футболът в криптовселената: Търговията с фен токени расте покрай Катар 2022. А после?

Криптомонетите на любимия отбор за едни са забавление, а за други - инвестиционна възможност

17:10 - 29.11.2022

"72 сезона" или първите 18 години от живота: Metallica обяви нов албум и турне

Групата изкара и първия сингъл от албума

16:43 - 29.11.2022

С гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход" депутатите удължиха закона за бюджета

Решението означава, че държавата няма да има редовен бюджет за 2023 г.,

16:01 - 29.11.2022

Донев за кодовете: Това не е флашка, която се разнася назад-напред, а сложна система

"Няма как човек от партия да държи кодовете и да манипулира вота", каза още той

15:40 - 29.11.2022

Столтенберг: Путин се проваля и е готов на бруталност, невиждана от Втората световна война

Русия опитва да използва зимата като оръжие в Украйна, казва генералният секретар на НАТО

13:27 - 29.11.2022

Мексикански боксьор заплаши Меси: Да се моли на Господ да не го намеря

Задочният спор е заради "подритната фланелка" сред победата на Аржентина над Мексико на Световното в Катар

13:01 - 29.11.2022