Måneskin посветиха нова песен за Украйна

Италианската банда Måneskin публикува част от нов сингъл, който е посветен на жертвите от войната в Украйна и с който осъждат зверствата, извършени от руската армия.

Победителите от Евровизия 2021 се включват в световната кампания "Stand Up For Ukraine", като призовават последователите си да се включат в усилията за подпомагане на украинците.

Минималистичният чернобял клип показва образите на Дамиано Давид, Виктория Де Анжелис, Томас Раги и Итан Торкио, смесени с цветните изображения на избитите цивилни хора в Буча и Бородянка, опожарени жилища и църкви, плачеща възрастна жена, останала без дом в Украйна, спасители, които носят деца в ръцете си.

Måneskin отмениха всички концерти от турнето си Loud Kids, които трябваше да се проведат в Русия, в знак на съпричастност с Украйна.

Песента им може да се разчете и като директно послание към Москва: "Как заспивате през нощта? Използвате горивото си, за да убивате. Ние няма да се примирим и да стоим мирно", се пее в Måneskin x “stand up for Ukraine”.

"Бежанците в Украйна и по целия свят имат нужда от спешна хуманитарна помощ. Използваме своя глас, за да призовем за действие, и вие можете да го направите. Присъединете се към нас, направете свое видео, в което призовавате света да помогне на бежанците и направете дарение на ForUkraine.com", казват музикантите от Måneskin.

"Stand Up For Ukraine" е името на кампания, която беше инициирана от организацията Global Citizen с подкрепата на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и премиера на Канада Джъстин Трюдо.

Гилмор събра Pink Floyd и заедно записаха парче за Украйна

Според данни на ООН над 4 млн. души са напуснали Украйна след руската инвазия на 24 февруари, а още около 6,5 млн. украинци са потърсили убежище на територията на страната, принудени да напуснат своите домове заради войната.

Кампанията е подкрепена от много световни звезди, включително Адам Ламберт (Queen), Ани Ленъкс, Брус Спрингстийн, Еди Ведър (Pearl Jam), Хю Джакман, Дженифър Лопес, Лени Кравиц, Metallica, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Рита Ора и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024