Маскирани мъже, допуснати на националното събрание на партията в "София Тех Парк", са проявили агресия спрямо Полина Паунова по време на отразяването на събитието. 

Запис от инцидента показва как млад мъж с шапка и маска дърпа телефона от ръцете на Паунова и го хвъря настрани. На призивите на Генка Шикерова към охраната на мероприятието да задържи провокатора, никой не се отзовава. 

Когато тя иска от него да се легитимира, мъжът посяга и на нейния телефон, придружен от друг "помощник". За да не се стигне до саморазправа, се намесва жена от активистите на ГЕРБ, която нарежда на двамата да се махнат и да спрат агресията. 

Причината за интереса на журналистите към мъжете е възникналия малко по-рано ръкопашен бой между тях и още един мъж в рамките на охранявания периметър на събранието. 

Междувременно, един от протестиращите беше успял да стигне почти до сцената, преди да бъде изблъскан и отведен встрани. 

Мъжете не напускат мероприятието, а тръгват към шатрите, където се провеждаше официалната част от събранието.  Малко по-късно премиерът Бойко Борисов призова съпартийците си да "не се поддават на провокации" и да не влизат в конфликти с протестиращи. 

От ГЕРБ твърдят, че е нападната и PR-ката на Министерството на земеделието Ася Попова, чийто телефон е хвърлен. Жената е била ударена в корема. 

Полина Паунова посочва, че е разговаряла с PR-а на ГЕРБ Севделина Арнаудова, която отговорила, че мъжете не са членове на партията, а вероятно са провокатори. 

По-късно пресцентърът на ГЕРБ излезе с официална декларация, в която се разграничава от поведението на "платени провокатори". 

ГЕРБ прехвърли отговорността за охраната на конференцията си върху "София тех парк"

Миролюба Бенатова също показа кадри с пристигането на големи групи от млади момчета, които получаваха лепенки "ГЕРБ", за да получат достъп до вътрешността на София Тех Парк, и които не можеха да кажат от коя организация на партията са. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?

Netflix ще покаже скандалното интервю на Даяна - въпреки несъгласието на принц Уилям

Новият сезон на The Crown връща един от най-травмиращите спомени за кралското семейство