Матю Макконъхи сложи край на продължителните спекулации за бъдещето си, като обяви, че няма да се кандидатира за губернатор на Тексас въпреки високите си шансове за победа

Актьорът се оказа фаворит на избирателите в щата, които през есента на 2022 г. ще трябва да изберат нов губернатор.

Предварителните проучвания показваха, че звездата от True Detective има по-голяма подкрепа в сравнение с настоящия титуляр Грег Абът от Републиканската партия. Макконъхи можеше да победи с още по-голяма дистанция и претендента от Демократите Бето О'Рурк, ако се беше включил в кампанията. 

В понеделник обаче Макконъхи публикува кратко видео в Instagram, в което официално се отказа от предизборната кампания. 

Клипът му започва с коментар за това кои са най-големите проблеми в американското общество и какви са начините за тяхното преодоляване. 

"Обмислях как мога да бъда по-полезен в живота занапред - полезен за себе си, за семейството ми и за повечето хора. Една от възможните служби, за които разсъждавах, беше политиката. Обмислях да се кандидатирам за губернатор на Тексас, слушах, учих се, измервах възможностите. Изучавах политиката на Тексас и на Америка. Какво научих? Доста. Научих, че имаме проблеми, които трябва да поправим. 

Научих, че политиката ни има нужда от нова цел. Че страдаме от разделения, които трябва да бъдат излекувани. Че имаме нужда от по-голямо доверие. 

Трябва да осмислим споделените си ценности - тези, които се разпростират над партийните разделителни линии и които изграждат мостове, а не ги горят", казва Макконъхи. 

"Научих, че свободата върви ръка за ръка с отговорността. И че най-великите лидери служат на останалите. Независимо дали човек е политик, директор на компания, успешен куотърбек, майка, баща, съпруг, съпруга, брат, приятел, ментор или учител - всеки от нас води напред, като служи на останалите хора. Ние водим чрез своята служба. Да служиш означава да поемеш отговорността си днес, за да имаме повече свобода утре", казва още актьорът. 

Той признава, че като дете, израснало в малко градче в Тексас, никога не си е представял, че името му ще бъде обсъждано в контекста на толкова важни политически избори. 

"Политическото лидерство е смиряващ и вдъхновяващ възможен път, но това е път, по който реших, че няма да поема на този етап", казва той. 

52-годишният Макконъхи заявява, че предпочита да продължи да подкрепя работата на предприемачи, компании и граждански организации, за които вярва, че създават "пътеки, по които хората могат да постигнат успех в живота си". 

"Това са организации, които имат мисия да служат и да изграждат доверие, като едновременно с това генерират просперитет. Това е американската мечта. Добрите политици могат да ни помогнат да стигнем до целта си, да. Но нека да си го кажем ясно: те не могат да направят нещо за нас, освен ако самите ние не решим да го направим за себе си", казва още Макконъхи. 


Матю Макконъхи иска да поправи "счупената" политика

Откровено с Матю МакКонахи: За магистралата на живота и "зелената светлина"

Матю Макконъхи: Актьорът, преживял сексуално насилие, който никога не се е чувствал като жертва


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Българско селфи

Един нов пророк ми казва да пия белина. Тя вреди на дрехите, но помага за здравето

Стефан Янев: Няма струпване на войски на НАТО в България

"Такова решение няма - дискутира се и скоро ще бъде обявено пред гражданите", заяви министърът на отбраната

Huawei FreeBuds Lipstick - един много дизайнерски продукт

Безспорно са най-секси слушалките на пазара 

Срокът на "зелените сертификати" в България няма да се променя

За пътуване в ЕС обаче има специални правила от 1 февруари

Има ли България министър на външните работи

Теодора Генчовска остава неизвестна величина и в Брюксел, и в София