Снимка: © https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965

Мая Манолова ("Изправи се БГ") обвини служебното правителство за това, че парите за подкрепа на бизнеса от актуализацията на Бюджет 2021 все още не се изплащат поради липса на министерско постановление. Общата сума на предвидените средства е 440 млн. лв. 

"Хората са притеснени и от поскъпването на тока, и от инфлацията, и от липсата на подкрепа - парите, на които те са разчитали. Настояваме незабавно Министерски съвет да приеме постановление, с което да насочи тези пари към бизнеса", каза Манолова, като напомни, че от приемането на промените в бюджета в 46 Народно събрание са минали 2 седмици. 

Тя призова и за снижаване на критерия за изплащане на помощи на фирми - от 30% на 20% загуба в годишния оборот, заради повишените разходи на търговците за електроенергия от борсата. 

"Заради тоталното бездействие, безхаберие и липса на политическа воля искаме оставката на министъра на енергетиката", каза още Манолова. "Ясно е от началото на август, че на енергийната борса се правят спекулативни сделки. В тях участват и държавни дружества и институции, които опъват чадър над схеми и спекулативни сделки. Нито един от ръководителите на енергийни дружества от времето на Борисов не е сменен". 

Мая Манолова потвърди, че ще проведе разговори с Кирил Петков и Асен Василев, както и че "Изправи се" ще участва в подписването на предизборно споразумение по основни принципи. Тя обаче постави условие за това кои партии биха могли да участват в евентуално мнозинство в 47 НС. 

"Ние не вярваме в мита за доброто ДПС и добрия ГЕРБ. Здравословно за тези партии ще бъде да останат на здравословна диета извън властта", каза тя. 

На въпрос какви стъпки би предприела, ако "Продължаваме промяната" все пак се обърнат към ГЕРБ и ДПС, тя каза: "Аз съм сигурна, че няма да го направят. Ако се обърнат, ние няма да участваме". Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти