Майк Тайсън е бесен на Hulu заради нов сериал: "Откраднаха историята на живота ми, без да платят"

Легендата на бокса Майк Тайсън обвини стрийминг платформата Hulu за това, че е създала сериал за бурния му живот, без да поиска неговото съгласие и без да му плати.

"Mike" ще се появи на 25 август, а медията публикува тийзър, в който са показани някои от най-запомнящите се моменти от кариерата и личния живот на Тайсън - от скандалите около развода със съпругата му Робин Гивънс и престоя в затвора, до отхапването на ухото на съперника му Ивендър Холифийлд по време на срещата-реванш за световната титла през 1997 г.

Клипът изкушава интереса на зрителите с въпроса: "Може да познавате Тайсън, но познавате ли Майк?".

Създателят на "Mike" е Стивън Роджърс, който вече имаше един успешен биографичен филм за спортна икона - "I, Tonya", посветен на звездата на фигурното пързаляне Тоня Хардинг и скандалите, които съпътстват кариерата ѝ.

"Железния" Майк Тайсън обаче изобщо не е впечатлен от вниманието на Hulu. 56-годишният боксьор обяви, че не само не подкрепя създателите на сериала, но и ги обвини, че експлоатират живота му подобно на робовладелци.

"Не се намираме в 1822 г. Годината е 2022. Откраднаха историята на живота ми и не ми платиха. За мениджърите на Hulu аз съм просто един н***р, когото могат да продават на пазара", коментира той в публикация в Instagram.

Той твърди, че Hulu са опитвали да предложат милиони на президента на UFC Дейна Уайт с надеждата, че той ще участва в промотирането на сериала, но Уайт е отказал. Според Тайсън - причината отново е в това, че създателите на "Mike" не са предложили пари на главния "герой" на продукцията.

"Hulu отчаяно се опитваха да платят на моя брат Дейна Уайт милиони, без да ми предложат нито един долар, за да рекламира робовладелческият им разказ за моя живот. Той отказа, защото цени приятелството и се отнася към хората с достойство. Никога няма да забравя това, което той направи за мен, както и няма да забравя какво ми открадна Hulu", пише Тайсън.

Обяснението на Hulu за решението да не включат бившия шампион в продукцията е, че искат да разкажат "история без пристрастия", така че публиката сама да даде оценката си за събитията.

Шоурънърът Карън Гист коментра, че "независимо дали го харесвате или го мразите, историята ще ви накара да се замислите дали обществото не е било съучастник" в неприятностите около него.

В главната роля на "Mike" е 32-годишният Треванте Роудс, известен с ролите си във филми като Moonlight, Bird Box и The United States vs. Billie Holiday.

В сериала играе и Харви Кайтел, който влиза в ролята на Къс Д'Амато - един от най-великите треньори по биокс, който превръща Майк Тайсън в световен шампион.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петьо Петров - Еврото е в "близка на нас страна", според СДВР

Любена Павлова е "свързващото звено" на групите на Еврото и Нотариуса

09:15 - 22.02.2024
Важно днес

Протест в София след освобождаването на шофьора, убил 15-годишния Филип

37-годишният Петър Тодоров беше пуснат от съда под домашен арест

18:16 - 21.02.2024
Живот

Майкъл Сера ли се оказа създателят на CeraVe? Супербоул разкри загадката

„О, не знаехте ли? Истината се крие пред очите. Аз съм CeraVe“

16:50 - 21.02.2024
Важно днес

Прокурор и следовател отричат познанство с Нотариуса, не знаели и за клуба за магистрати

Радослав Димов и Ясен Тодоров сами поискаха да бъде изслушани по случая

16:38 - 21.02.2024