Няколко седмици преди да напусне Белия дом и да го отстъпи на семейство Байдън, "първата дама" Мелания Тръмп обяви, че новият "тенис павилион" в южната част на президентския дом е готов за използване.

Проектът включваше реновация на съществуващия тенис корт и детска площадка, както и изграждането на нова сграда, която заменя предишната по-малка.

Проектът бе стартирал през 2018-а и бе вдъхновен от архитектурата на Белия дом, и най-вече източното и западното крило. Самите ремонтни дейности бяха стартирани от "първата дама" през октомври миналата година. Новата сграда бе финансирана от частни дарения като от президенството не разкриват сумата за създаването ѝ.

"Благодаря на всички талантливи майстори, които направиха този проект възможен и на щедрите поддръжници на Белия дом. Надявам се, че това частно пространство ще функционира като място за отдих и събиране на бъдещите Първи семейства."

Мелания стана обект на критики в социалните мрежи, тъй като събирането на хора на едно място по време на продължаваща пандемия Covid-19 е опасно.

Това смята шефът на офиса на американското списание „Mother Jones“ във Вашингтон – Дейвид Корн. Той препубликува написаното от съпругата на Доналд Тръмп и добави само един коментар – „282,345“. Това е броят на починалите от Covid в САЩ.

Моли Йонг-Фаст, която пише за „Daily Beast“ се пошегува с тези, които смятат, че първата дама е виновна. „О, Господи. Тези хора в интензивни легла ще се почувстват толкова по-добре, знаейки, че Тръмп е завършил своя тенис павилиоин“, написа тя в Twitter.

Мелания обяви, че тенис кортът е вдъхновен от архитектурата на източното и западното крило на Белия дом. Преди това пространство бе превърнато в баскетболно игрище от президента Барак Обама.


Последната Коледа на Мелания Тръмп в Белия дом


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните