Меси е временно отстранен от Пари Сен Жермен заради пътуване до Саудитска Арабия Снимка: © Getty

Капитанът на националния футболен отбор на Аржентина Лионел Меси е отстранен от клубния си тим - френския "Пари Сен Жермен" (ПСЖ). Наказанието му е за две седмици, а причината за него - пътуване на Меси до Саудитска Арабия, за което не е имал разрешение.

Пътуването идва след поражение на ПСЖ от отбора на "Лориен" в неделя. Меси игра в пълните 90 минути на мача.

Носителят на Световната купа е поискал да лети до Саудитска Арабия, за да спази спонсорския си договор като посланик на страната. Мениджърът на ПСЖ Кристоф Галтие и спортният директор Луис Кампос са одобрили, но под условие - победа на ПСЖ или равенство в мача с "Лориен".

Вместо това идва поражение с 1:3 в неделя. Въпреки това Лионел Меси заминава за Саудитска Арабия, без да поиска повторно разрешение.

Ситуацията е създала напрежение в съблекалнята на ПСЖ, като някои играчи са били крайно недоволни, съобщава спортния канал ESPN.

Сега Меси няма да тренира или играе за ПСЖ в рамките на 2 седмици, докато му изтече наказанието. В този период на клуба му предстоят два мача.

Двугодишният договор на Меси с ПСЖ изтича това лято. През март вицепрезидентът на "Барселона" Рафаел Юсте заяви, че испанският клуб е в контакт с Меси за завръщането му на Камп Ноу.

Аржентинецът отбеляза 31 гола и направи 34 асистенции в 71 мача във всички състезания за ПСЖ, като спечели и титлата в Лига 1 през миналия сезон.

Той ще пропусне мачовете срещу "Троа" и "Аячо". В момента ПСЖ се стреми да спечели девета титла в лигата на Франция за 11 сезона. Отборът има пет точки преднина пред втория - "Марсилия". До края на първенството остават пет мача.

Меси е временно отстранен от Пари Сен Жермен заради пътуване до Саудитска Арабия

Приключва ли кариерата на Лионел Меси в ПСЖ?

Дългогодишният футболен репортер на BBC Sport Саймън Стоун е убеден, че кариерата на Меси в ПСЖ е към своя край.

,,Лионел Меси взе решение, което на практика слага край на кариерата му в "Пари Сен Жермен". Да, остават им три мача с Меси, след като наказанието му приключи, и има още работа, за да си осигурят още една титла в Лига 1, но ПСЖ потегля в различна посока и тя не включва Меси.", каза Стоун.

Клубът не смята действията си за нещо извънредно. Те наказват служител, който е отишъл някъде другаде през работния ден - на километри от мястото, където трябва да бъде. ПСЖ също смята, че това е изявление за бъдещата посока на клуба, която ще се фокусира около по-млади играчи. Категорични са. Това е и потвърждение за нулевата толерантност на клуба към нарушения на дисциплината, посочи футболният репортер.

Феновете на ПСЖ вече не искат Меси. Със сигурност договорът му няма да бъде подновен, заключи Стоун.

След шахматната партия с Роналдо за Louis Vuitton Меси се завърна соло


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024