67-годишният актьор Крис Нот, който се превърна в секссимвол благодарение на ролята си в сериала "Сексът и градът", изненадващо беше обвинен в сексуално насилие от две жени пред Hollywood Reporter. 

Жените са подали сигнал до изданието независимо една от друга, в рамките на няколко месеца. И в двата случая предполагаемите нападания са извършени преди години - едното датира от 2004 г., а второто от 2015 г.

Пострадалите твърдят, че неприятните спомени са се върнали заради рекламната кампания за продължението на "Сексът и градът" с Крис Нот в ролята на Тузаря (Mr. Big), затова реагирали публично едва сега.

Актьорът отрича всички обвинения в насилие, но потвърждава, че се познава с жените, подали сигналите. 

"Тези истории можеше да са от преди 30 години или от преди 30 дни - "не" винаги означава "не" - това е граница, която никога не преминавам. Срещите ни бяха по взаимно съгласие. Трудно е да не се замисля защо тези твърдения излизат точчно сега. Не мога да знам със сигурност отговора на този въпрос, но знам едно нещо: Не съм нападал тези жени", казва Крис Нот. 

Междувременно съмненията около отношенията му с жените се задълбочиха, след като актрисата Зоуи Листър-Джоунс ("New Girl") написа пространно обяснение в Instagram за неадекватно поведение от страна на Нот както на снимачната площадка, така и спрямо негови служителки в бар в Ню Йорк

Сигналите бяха достатъчни, за да накарат Peloton да спре оригиналната си реклама с участието на Тузаря. 

Сигналите до Hollywood Reporter са подадени от две жени на 40 и 31 г., чиято самоличност не се разкрива в материалите. Първата от тях, наречена с псевдонима "Зоуи", е била на 24 години, когато се запознава с Крис Нот в службата си. По това време "Сексът и градът" е на върха на славата си, а младата жена е впечатлена, че актьорът открито флиртува и проявява интерес към нея. 

Тя е приела поканата му да гостува в дома му в Западен Холивуд на плажно парти, но твърди, че в момента, в който е влязла в апартамента, той е започнал да я целува, да я води към спалнята си и да сваля дрехите й, като в крайна сметка е правил секс с нея. "Зоуи" признава, че е отвърнала "плахо" на целувките му отначало, но твърди, че половият акт е станал против волята й. Тя е споделила с приятелка, че е пострадала, и двете са отишли в болница в Лос Анджелис, за да съобщят за инцидента, но не са разкрили името на извършителя "поради страх от ответни действия от страна на известната личност". 

Втората жена, наричана "Лили", е била на 25 г. и е работила като сервитьорка в нощен клуб в Ню Йорк, когато се запознава с 60-годишния Крис Нот. Отново следва флирт, момичето е очаровано от вниманието на Тузаря, въпреки че осъзнава, че той е женен. 

Нот я води на втора среща в ресторанта, в който Кари Брадшоу празнува 30-тия си рожден ден в "Сексът и градът", след което й предлага да отидат заедно в апартамента му. "Лили" казва, че е пила вино в заведението и уиски в дома на Нот. Актьорът прави настоятелни опити за физическа близост. Жената казва, че е трябвало "да кажа "не" по-твърдо". 

След случилото се Крис Нот се е обаждал и е писал на "Лили", като е питал дали всичко е било наред с нея след въпросната нощ. В едно от съобщенията му се казва: "Трябва да те питам дали ти хареса онази вечер. Аз мисля, че беше много забавно, но не съм съвсем сигурен как се почувства ти". 

Отговорът й е бил: "Хмм... определено ми хареса твоята компания. Чудесен разговор. Няма да навлизам в подробности през sms, но се почувствах малко употребена". 

Новината с обвиненията срещу Крис Нот провокира и реакция от страна на актрисата Зоуи Листър-Джоунс, която го познава както от снимачната площадка на сериала "Закон и ред", така и от неговото заведение в Ню Йорк. 

Тя твърди, че когато е видяла финала на Тузаря в новите епизоди на "Сексът и градът", е почувствала облекчение.

"Не мога да разделя актьора от човека, а човекът е сексуален хищник", казва тя в съобщението си в Instagram, което завършва с думите "F*** Mr. Big". 

Джоунс твърди, че докато е работила в клуба на Нот, той постоянно се е държал "сексуално неприемливо с колежка - промоутърка". По-късно тя го засича по време на снимките на "Закон и ред", като твърди, че Нот е идвал пиян на работа, криел е бирата си под масата от декора, а в един момент се доближил до нея, помирисал врата й и прошепнал "Ухаеш хубаво". 

"Крис Нот се възползва от фантазията, която жените вярват, че Тузаря представлява. А тези фантазии често създават среда, в която емоционалното объркване избуява. Може би смъртта на Тузаря е общата мъка, с която трябва да изпитаме при сбогуването с тази фантазия, като осъзнаем, че мъжкият архетип, с който ние, жените, сме захранвани от популярната култура, и да се справим с неговата мрачна и всеобхватна същност". 

Новият Sex and the City: Сексът остана в 90-те, а градът не иска Саманта

Peloton отвръща на удара от "Сексът и градът" с жестока реклама с ТузаряАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков постави две условия за премахването на Covid-сертификатите

София, Бургас и още 10 области навлизат в критичен етап на Covid до пет дни

Румен Радев: Условието на Русия е неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"

Окончателно: Учениците ще почиват 9 дни между двата срока

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година, съобщиха от МОН

Блинкън и Лавров не постигнаха прогрес за Украйна, докато депутатите у нас спореха за НАТО

САЩ предупреди отново Русия, че ще отговори "бързо и сериозно" при нахлуване в Украйна

"Не бива да се залъгваме. Путин не блъфира, това е заплаха срещу международния ред"

Бившият съветник по национална сигурност на САЩ Фиона Хил в интервю за Der Spiegel

Минималната учителска заплата става 1411 лв. от април 2022

Средната заплата за педагозите се увеличава с 12%

Новите мерки в София: Част от учениците се връщат към онлайн-обучение

В последната седмица преди междусрочната ваканция