Microsoft 365 бизнес планове от Vivacom: По-лесно е, когато всичко важно е на едно място Снимка: © Getty

Да си работодател и управител на малък или среден бизнес в България не е никак лесно. Въпреки че в общественото пространство сякаш по-често чуваме оплакванията на служители, да стоиш "от другата страна" и да управляваш хора не е по-малко предизвикателство.

Често административните пречки са толкова много, че ентусиазмът и желанието за дейност бързо се стопяват в тях. А откакто живеем в пост-ковид вселената, в която и онова, което не се беше дигитализирало, вече се дигитализира, необходимостта да си не само експерт в областта си и способен мениджър, но и да имаш едни познания за онлайн комуникации отвъд базисните, стана част от картината.

Един от начините да се работи в екип адекватно, е Microsoft 365 пакeта: последното поколение облачна услуга, която позволява увеличаване на продуктивността с най-новите версии на Office, интелигентни услуги в облака и разширена защита.

Той включва винаги актуалните версии на приложенията от Microsoft 365 пакети за бизнесакато Word, Excel, Outlook, Microsoft Teams за провеждане на видео разговори, OneDrive for Business с 1 TB сигурно място за съхранение и споделяне на файлове. Освен гореизброените, 365 предлага Office Online за редакция на документи директно в интернет браузър, Exchange Online - имейл адрес със собствен домейн за по-добър имидж и 50 GB място за входящите съобщения, лесно управление чрез интуитивна административна конзола и модерни функции за съответствие и задържане на данни.

Накратко казано: всичко необходимо за гладката комуникация между колеги.

Добрата новина на деня е, че Microsoft 365 вече се предлага от Vivacom, които очевидно са помислили как реално и на практика да подпомогнат работата на бизнес клиентите си.

С Microsoft 365 пакета избягваме разпиляването в различни приложения, нервното търсене на файлове, по които е работил един човек, но той е в отпуск и сега трябва да работи друг, както и чуденето къде да провеждаме онлайн оперативките си, при положение че един е инсталирал Zoom, друг - Teams, а трети - нещо трето. Ползващите Microsoft 365 могат да ползват всички приложения, които им трябват, през интернет браузъра си, ако ги нямат инсталирани, или да ги инсталират на лаптопа си.

Важното е, че всичко е облака и е винаги достъпно. И не на последно място - защитено, тъй като административният център на услугата позволява да се настройват политики за сигурност в едно централизирано място, където могат да се управляват устройствата и приложенията без страх от кибератаки и фишинг измами.

Представете си, че сте в бизнеса с писането и трябва да напишете текст. Може да е журналистически материал, копирайтинг за нова прахосмукачка-робот или авторски текст с идеи за оригинални хелоуински костюми. Пишете в Word, вдъхновението ви ненадейно секва и ви трябва бърз брейнсторминг с колеги или допитване до по-мъдрото ви "аз", а именно стари ваши материали.

Когато имате Microsoft 365 и съответно OneDrive, можете с няколко клика да влезете и да видите всички файлове по темата, по които сте работили, както и да качите файла, в който пишете в момента, в чата с колегите си.

Всички могат да го отворят и да го редактират в реално време независимо дали са в офиса, у дома си или на спа уикенд в Марикостиново, след което да го запазят във вашия OneDrive. Всичко е лесно, бързо и ясно.

Ако все още нямате офис (или вече нямате офис), но искате да направите презентация и да я представите на колегите/служителите си, без да наемате специално coworking space за целта, с Microsoft 365 може да ползвате SharePoint: една от глезотиите на 365. С SharePoint можете да създадете интернет страница, да добавяте уеб части, да персонализирате съдържание и да показвате всевъзможни визуализации.

Екипният сайт в SharePoint стои близко до Facebook и другите ни познати социални мрежи: там може да съхранявате и организирате служебна информация, но можете и да публикувате и четете всякаква друга информация от и за компанията. Рожденни дни, други празници, шеги и закачки след служебно парти, предпочитанията на конкретен клиент, снимки, видео съдържание, всичко.

Да, да си работодател и управител на малък или среден бизнес у нас не е никак лесно. Благодарение на Microsoft 365 обаче, а в случая и най-вече на Vivacom, който го "доставя" до нас, е възможно.

А на кого му е притрябвало нещо да е лесно, ако е възможно?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Politico: ЕС иска преговорите за членство с Украйна да започнат през юни въпреки унгарската съпротива

Дипломатите на ЕС целят преговорите да започнат още на 25 юни

13:10 - 21.05.2024
Политика

Байдън отхвърли случващото се в Газа да е геноцид и защити Нетаняху

Президентът на САЩ защити израелския премиер заради "неравнопоставеното" искане за арест на МНС

11:40 - 21.05.2024
Важно днес

Започва процесът срещу "принца" на крайнодесните "Граждани на Райха" в Германия

В съда влизат и съмишлениците му, с които според прокуратурата е основал групата

10:57 - 21.05.2024
Важно днес

ПИБ опроверга "пазарните слухове", че се продава

Реакцията на банката дойде след статия на "Капитал", че се очаква сделка

10:30 - 21.05.2024
Кино и сериали

Филмът за Доналд Тръмп шокира Кан. Екипът на кандидат-президента заплаши със съд

Сцена с предполагаемо изнасилване във филма предизвика широк медиен отзвук

10:00 - 21.05.2024