Microsoft 365 бизнес планове от Vivacom: По-лесно е, когато всичко важно е на едно място Снимка: © Getty

Да си работодател и управител на малък или среден бизнес в България не е никак лесно. Въпреки че в общественото пространство сякаш по-често чуваме оплакванията на служители, да стоиш "от другата страна" и да управляваш хора не е по-малко предизвикателство.

Често административните пречки са толкова много, че ентусиазмът и желанието за дейност бързо се стопяват в тях. А откакто живеем в пост-ковид вселената, в която и онова, което не се беше дигитализирало, вече се дигитализира, необходимостта да си не само експерт в областта си и способен мениджър, но и да имаш едни познания за онлайн комуникации отвъд базисните, стана част от картината.

Един от начините да се работи в екип адекватно, е Microsoft 365 пакeта: последното поколение облачна услуга, която позволява увеличаване на продуктивността с най-новите версии на Office, интелигентни услуги в облака и разширена защита.

Той включва винаги актуалните версии на приложенията от Microsoft 365 пакети за бизнесакато Word, Excel, Outlook, Microsoft Teams за провеждане на видео разговори, OneDrive for Business с 1 TB сигурно място за съхранение и споделяне на файлове. Освен гореизброените, 365 предлага Office Online за редакция на документи директно в интернет браузър, Exchange Online - имейл адрес със собствен домейн за по-добър имидж и 50 GB място за входящите съобщения, лесно управление чрез интуитивна административна конзола и модерни функции за съответствие и задържане на данни.

Накратко казано: всичко необходимо за гладката комуникация между колеги.

Добрата новина на деня е, че Microsoft 365 вече се предлага от Vivacom, които очевидно са помислили как реално и на практика да подпомогнат работата на бизнес клиентите си.

С Microsoft 365 пакета избягваме разпиляването в различни приложения, нервното търсене на файлове, по които е работил един човек, но той е в отпуск и сега трябва да работи друг, както и чуденето къде да провеждаме онлайн оперативките си, при положение че един е инсталирал Zoom, друг - Teams, а трети - нещо трето. Ползващите Microsoft 365 могат да ползват всички приложения, които им трябват, през интернет браузъра си, ако ги нямат инсталирани, или да ги инсталират на лаптопа си.

Важното е, че всичко е облака и е винаги достъпно. И не на последно място - защитено, тъй като административният център на услугата позволява да се настройват политики за сигурност в едно централизирано място, където могат да се управляват устройствата и приложенията без страх от кибератаки и фишинг измами.

Представете си, че сте в бизнеса с писането и трябва да напишете текст. Може да е журналистически материал, копирайтинг за нова прахосмукачка-робот или авторски текст с идеи за оригинални хелоуински костюми. Пишете в Word, вдъхновението ви ненадейно секва и ви трябва бърз брейнсторминг с колеги или допитване до по-мъдрото ви "аз", а именно стари ваши материали.

Когато имате Microsoft 365 и съответно OneDrive, можете с няколко клика да влезете и да видите всички файлове по темата, по които сте работили, както и да качите файла, в който пишете в момента, в чата с колегите си.

Всички могат да го отворят и да го редактират в реално време независимо дали са в офиса, у дома си или на спа уикенд в Марикостиново, след което да го запазят във вашия OneDrive. Всичко е лесно, бързо и ясно.

Ако все още нямате офис (или вече нямате офис), но искате да направите презентация и да я представите на колегите/служителите си, без да наемате специално coworking space за целта, с Microsoft 365 може да ползвате SharePoint: една от глезотиите на 365. С SharePoint можете да създадете интернет страница, да добавяте уеб части, да персонализирате съдържание и да показвате всевъзможни визуализации.

Екипният сайт в SharePoint стои близко до Facebook и другите ни познати социални мрежи: там може да съхранявате и организирате служебна информация, но можете и да публикувате и четете всякаква друга информация от и за компанията. Рожденни дни, други празници, шеги и закачки след служебно парти, предпочитанията на конкретен клиент, снимки, видео съдържание, всичко.

Да, да си работодател и управител на малък или среден бизнес у нас не е никак лесно. Благодарение на Microsoft 365 обаче, а в случая и най-вече на Vivacom, който го "доставя" до нас, е възможно.

А на кого му е притрябвало нещо да е лесно, ако е възможно?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Цупенето трябва да спре": Защо Роналдо остава на резервната скамейка в Катар

37-годишният футболист получи урок по приличие от треньора на Португалия

14:37 - 07.12.2022

Работата на актьора над себе си. И на пиара върху нас

Сериозно ли е да сравняваме заслугите на PR-а на Народния театър със заслугите на неговите творци?

14:09 - 07.12.2022

САЩ одобриха продажбата на танкове M1A1 Abrams на Полша в потенциална сделка за 3,75 млрд. долара

Ако сделката бъде осъществена, Полша ще разполага с по-голям танков флот от Франция, Германия или Великобритания

14:03 - 07.12.2022

Руският митрополит и Митрофанова се оказаха гости на Симеон Сакскобургготски във Врана

Докато хората протестираха пред руската църква в София

13:12 - 07.12.2022

Асен Василев иронизира "полета на гълъба" след критики на Донев към ПП

Донев определи като PR-фокус настояването на ПП за изслушването му за Шенген

12:45 - 07.12.2022

Китай смекчи някои от най-тежките си Covid мерки

Промените след протестите продължават

12:37 - 07.12.2022

Германия предотврати опит за държавен преврат

Заговорниците са планирали да върнат модела на Втория райх

10:52 - 07.12.2022

Борисов и Ердоган може да са провели среща за кабинет с ДПС, твърди Стоян Михалев от ДБ

Депутатът от ДБ каза, че е дочул в кулоарите за неформална среща на Борисов в Турция с някои от "много висшо ниво"

10:46 - 07.12.2022