Михаил Дюзев слиза от ефира на Нова ТВ: "Пресечна точка" сменя водещ и концепция Снимка: © Нова ТВ

ТВ- и радиоводещият Михаил Дюзев се оттегля от делничното публицистично предаване "Пресечна точка" по Нова ТВ.

От началото на есенния сезон то ще се води от Анна-Мария Конова, която досега беше лице на съботно-неделния сутрешен блок "Събуди се". Предаването ще има и нова концепция, става ясно от съобщението на Дюзев.

"Радвам се, че бях малка част от промяната в телевизонната публицистика с „Пресечна точка”! И ръководството на Нова, с което започнахме и това с което продължихме, имаха смелостта да предложат на зрителите си качествено съдържание и коментар в рамките на един телевизионен час. За трите години досега над 350 гости бяха свободни да изразят и защитят позициите си в диалог и спокоен разговор. Според мен и според рейтингите това беше оценено от зрителите много високо. Благодаря на всички колеги и успех занапред", пише той в профила си във Facebook.

Михаил Дюзев ще продължи да води сутрешното шоу по Дарик Радио "Дарик Кафе".

От Нова ТВ съобщават, че нвоият формат на "Пресечна точка" ще се появи в ефир от 11 септември в същия програмен слот, веднага след новините в 16 ч.

Водещата Анна-Мария Конова "ще дискутира актуални теми, поляризиращи обществото, с известни личности и лидери на мнение, за да открият заедно пресечната точка на различните позиции", като предаването ще се излъчва от ново студио, проектирано специално за нуждите на "Пресечна точка".

"Щастлива съм, че като журналист правя тази нова и отговорна крачка напред. „Пресечна точка“ е уникален, динамичен формат и концепцията му ясно отразява визията за модерна телевизия. Благодаря за шанса, както и за подкрепата на целия екип на предаването, на чийто професионализъм и богати познания ще разчитам", казва Анна-Мария Конова в съобщението.

В сутрешния блок на Нова ТВ в събота и неделя отново се завръща водещата Марина Цекова, която отсъстваше по майчинство.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024