Мик Джагър и Дейв Гроул възпяха свободата след пандемията Снимка: © Getty Images

„Ще избягаме отвъд затворническите стени, ще излезем отново в градината на удоволствията. Всичко скоро ще е само спомен, който ще опитаме да забравим“.

Това е новият локдаун химн, дело на легендарния фронтмен на „Ролинг Стоунс“ сър Мик Джагър и бившия барабанист на „Нирвана“ и основател на „Foo Fighters“ Дейв Гроул.

Мерките в Лондон започнаха да падат постепенно и сър Джагър отбеляза тази радостна за него новина с рок парчето „Eazy Sleazy“. 77-годишният музикант качи песента на 13 април в своя канал в YouTube.

„Това е песен за излизането от локдаун, с която вдъхваме малко от нужния оптимизъм“, каза фронтменът на „Ролинг Стоунс“.

Интересното е, че двамата с Дейв Гроул записват заедно за първи път, а освен това са го направили от различни локации заради пандемията. Сър Мик Джагър е работил от дома си в Англия, докато 52-годишният барабанист, китарист и певец е бил в студио в Лос Анджелис.

Продуцент е Мат Клифърд, който дълго време работи със „Стоунс“ и Джагър.

Текстът е насочен към обичайното ежедневие на всеки човек по време на пандемична ситуация – „затворнически стени“, „виртуални премиери“, „конференции в Zoom“, „мрачни Covid-числа“. Джагър и Гроул също така осмиват любителите на конспиративните теории, които се страхуват от Бил Гейтс.

Парчето е повече от енергично, а двамата изпълнители показват пълния си потенциал от безспорни музикални качества – Гроул свири на китара, пее бек-вокал и е зад барабаните, докато Джагър е основният изпълнител с китара в ръце.

„Това е повече от сбъдната мечта за мен. Трудно е да опиша с думи какво означава да запишеш песен със сър Мик Джагър“, написа американецът в Twitter. Бившият барабанист на „Нирвана“ казва, че не си е представял как животът може да стане „по-луд“, но ето че е дошла колаборацията му с Джагър. „Това е песента на лятото, без съмнения!“.

Текстът е дело на фронтмена на „Стоунс“, който също поздрави партньора си: „Беше изключителна забава да работя с теб по проекта. Надявам се „Eazy Sleazy“ да ви хареса“.

Според журналиста и музикален критик от Sydney Morning Herald Мартин Боултън – парчето напомня на „Neighbours“ на „Ролинг Стоунс“, защото и тук има „ядосан мъж, крещящ през прозореца на другите хора“.

Джагър на няколко пъти използва леко ръмжене, а отличителният му глас изглежда в перфектна форма. Във видеото той скача също толкова енергично, както го прави в началото на 60-те със „Стоунс“.

Дейв Гроул отново е навсякъде и припомня как е успял да свири на всеки инструмент в първия продуциран от него албум след периода му в „Нирвана“ – „Foo Fighters“ (1995).


Алкохол и танци, но без маски: Лудата първа нощ в Лондон след локдауна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024