"Няма да си подам оставката. Радвам се, че всички гледат към нас в момента - видеото не беше случайно, беше много съзнателно заснето" - това каза министърът на културата Атанас Атанасов пред bTV.

Трети ден към него са насочени много критики, след като в петък публикува на своя Facebook профил видео, в което поведението му не подхожда на поста, който заема. 

Атанасов определи публикацията си като "тест", с който е искал да привлече внимание, защото "има да казва важни неща". 

"Обърнах се директно към хората по мой си начин и за добро или лошо той проработи. От 4 месеца спрях да ползвам личния си профил, но след толкова време осъзнах, че единствената ни опция да спечелим тази битка е чрез искрен разказ директно към хората, а не през комисия по културата или социалните мрежи," добави той, повдигайки въпроса за прозрачността в управлението.

Много известни и успели български артисти също реагираха негативно на кадрите от петък и призоваха за оставката му, докато други открито му се подиграваха за инфантилното поведение:

ко това е цената, която трябва да платя - да бъда осмиван, да ми се подигрват, съм готов да я платя," каза той и се извини на засегнатите представители на гилдията. "Стига хората да гледат към нас и процесите да протичат както трябва, защото аз сам не мога да се спря." 

На спекулациите, че министърът е бил под влиянието на алкохол или наркотични вещества, когато е заснемал видеото, той отговори с твърдението, че "никога не е употребявал", което и да е от двете.

По-рано през деня той сподели друго видео, в което в по-официален вид и със сериозен тон говори за постигнатото от министерството по време на неговия мандат. Днес отново наблегна на новината, че 30 милиона и 400 хиляди лева са отворени за кандидатстване в Национален фонд "Култура". Атанасов посочи именно липсата на интерес към този факт за причина на опитите си да привлече вниманието.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори