Министър Атанасов: Видеото беше съзнателно заснето, няма да подам оставка

"Няма да си подам оставката. Радвам се, че всички гледат към нас в момента - видеото не беше случайно, беше много съзнателно заснето" - това каза министърът на културата Атанас Атанасов пред bTV.

Трети ден към него са насочени много критики, след като в петък публикува на своя Facebook профил видео, в което поведението му не подхожда на поста, който заема.

Атанасов определи публикацията си като "тест", с който е искал да привлече внимание, защото "има да казва важни неща".

"Обърнах се директно към хората по мой си начин и за добро или лошо той проработи. От 4 месеца спрях да ползвам личния си профил, но след толкова време осъзнах, че единствената ни опция да спечелим тази битка е чрез искрен разказ директно към хората, а не през комисия по културата или социалните мрежи," добави той, повдигайки въпроса за прозрачността в управлението.

Много известни и успели български артисти също реагираха негативно на кадрите от петък и призоваха за оставката му, докато други открито му се подиграваха за инфантилното поведение:

ко това е цената, която трябва да платя - да бъда осмиван, да ми се подигрват, съм готов да я платя," каза той и се извини на засегнатите представители на гилдията. "Стига хората да гледат към нас и процесите да протичат както трябва, защото аз сам не мога да се спря."

На спекулациите, че министърът е бил под влиянието на алкохол или наркотични вещества, когато е заснемал видеото, той отговори с твърдението, че "никога не е употребявал", което и да е от двете.

По-рано през деня той сподели друго видео, в което в по-официален вид и със сериозен тон говори за постигнатото от министерството по време на неговия мандат. Днес отново наблегна на новината, че 30 милиона и 400 хиляди лева са отворени за кандидатстване в Национален фонд "Култура". Атанасов посочи именно липсата на интерес към този факт за причина на опитите си да привлече вниманието.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

БСП се закани да внесе вот на недоверие срещу служебния кабинет заедно с "Възраждане"

Корнелия Нинова поиска президентът Румен Радев да смени служебния премиер

11:18 - 17.04.2024
Важно днес

Пеевски призова президента да подпише указа за смяната на външния министър

Той обяви, че решенията за състава на кабинета се вземат от служебния премиер

10:55 - 17.04.2024
Спорт

За талисманите, футбола и сбъдването на 11 детски мечти

След по-малко от два месеца целият свят отново ще бъде завладян от магията на футболa. На 14 юни започва Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Германия, а това гарантирана, че лятото отново ще бъде изпълнено с всякакви горещи емоции и

10:34 - 17.04.2024
Важно днес

Транспортна стачка в Гърция спря железопътните и морски превози

Протестиращите настояват за по-високи заплати, за да се справят с нарастващите разходи за живот.

10:24 - 17.04.2024
Спорт

Виктория, която мразеше бягането, но се оказа много добра в него

Физическа почивка чрез работа, психическа почивка чрез спорт

08:16 - 17.04.2024