Министърът на културата: Съжалявам, ако стилът ми на комуникация е предизвикал негативни емоции

"Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции, не съм искал да обидя никого," - с тези думи министърът на културата Атанас Атанасов отговори на негативната реакция след неадекватното видео, което сподели във Facebook в петък:

"Ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата "култура" да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм," добави той - този път със сериозен тон, в официална обстановка и в костюм.

Министърът обобщи постигнатото през първите 100 дни от своето управлението - "100 милиона повече в бюджета за култура. 44 милиона за национален филмов център и българското кино. 30 милиона за Национален фонд "Култура". 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти. Налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване на норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър."

Завърши, като обяви намерението си всяка седмица да споделя по едно видео. В следващото темата ще бъде Национален фонд "Култура".

Изявата на Атанасов по-рано през седмицата бе приета с негодувание не само от политическите му опоненти, но и от представителите на гилдиите, в името на чието развитие съществува Министерството на културата.

Бе открита петиция, която настоява за неговата оставка. Неин автор е Станислав Трайков - бивш член на ГЕРБ, на партията на Николай Бареков "България без цензура" и на "Изправи се! Мутри вън!". Към момента тя е подписана от 441 души.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Урсула фон дер Лайен може да се кандидатира за ръководител на НАТО

Според в. "The Sun" редица държави-членки на НАТО са предложили фон дер Лайен да поеме военния съюз

09:32 - 01.04.2023

Xiaomi обави фотоконкурс за любители и професионалисти в България

Големият победител, ще се присъедини към локалния екип от фотографи на Xiaomi

09:08 - 01.04.2023

Андрю Тейт е пуснат под домашен арест след месеци, прекарани в румънския затвор

Андрю Тейт и брат му Тристан спечелиха обжалване и ще бъдат пуснати под домашен арест

09:04 - 01.04.2023

17-годишен ученик е задържан за фалшивите бомбени заплахи

Момчето е изпращало заплахи в сряда, четвъртък и петък

21:26 - 31.03.2023