"Мис Силикон" е спряна с положителен тест за кокаин, докато кара със стикер на Народното събрание

Катрин Йорданова - т.нар. "Мис Силикон" - е спряна от пътни полицаи в София и е дала позитивна проба за кокаин при извършен полеви тест.

Тя е отведена в болница, за да ѝ бъде направен допълнителен кръвен тест, и се очаква да бъде задържана от СДВР. Новината е съобщена от Нова ТВ и "24 часа".

Йорданова се прочу с клиповете си в TikTok, в които демонстрира как шофира луксозен автомобил с 256 км/ч по магистрала "Тракия" - двойно над разрешената скорост за движение. Въпреки това не последваха никакви санкции срещу нея от МВР.

Още по-озадачаващ беше друг неин клип с превишаване на скоростта в градски условия, на който се вижда, че Йорданова има идентификационен стикер от Народното събрание върху предното стъкло на своя Mercedes S class.

От администрацията на парламента съобщиха, че става дума за "копие, наподобяващо стикер на служебен автомобил от гаража на парламента".

Отделно от тези лепенки, депутатите имат право на проуск за личен автомобил, който важи само за спиране на паркинга на Народното събрание. На този пропуск е посочен пореден номер, име и фамилия на народния представител, както и номер на автомобила.

"Допълнителните подробности за изясняване на конкретния инциент са от компетенцията на МВР', казват от парламента в позиция до медиите.

Ако кръвната проба потвърди наличието на следи от дрога в кръвта, автомобилът на Катрин Йорданова ще бъде отнет от съда.

Ако тя не е собственик на превозното средство - ще бъде принудена да плати равностойността му като глоба.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024